3 måder du kan få et mere klimavenligt energiforbrug

g11

Der skal stadig være plads til at have lyset tændt om vinteren og et flot vinkøleskab i kælderen – og ja, vinkøleskabet er så absolut en nødvendighed når man er vinelsker. Men derfor kan vi stadig forsøge at gøre vores energiforbrug mere klimavenligt. 

Solceller

Få solceller på taget

Først og fremmest er der solcellerne. Dem har du nok allerede hørt om og det er en meget god ide at anskaffe disse. Hvis du har dit eget hus og ikke har den helt store gæld, så er der i bund og grund ikke nogen god grund til at lade være.

Det er nok dyrt at placere solceller på taget. Men det er en meget god investering af sine penge, da man på længere sigt kan mindste sin elregning en hel del. 

Tænk dig om når du tænder for lyset

Helt lavpraktisk kan vi også blot tænke os mere om, når vi vælger at tænde lyset derhjemme. Alt for mange af os har nogle dårlige vaner med at lade lyset stå og brænde i utide. Og det er ikke det mest klimavenlige vi kan gøre. 

Det handler i stedet om at gøre det til en god vane at slukke lyset, når man forlader rummet for en længere periode af gangen. Du kan blandt andet bede andre i din husholdning om at holde dig i ørene, hvis dette er svært for dig. 

Klimaforandring

Anskaf en varmepumpe

En varmepumpe er også en af de ting, som kan være dyre at gå ud og anskaffe sig. Men det kan nu være en meget god ting at købe, da det også på længere sigt kan hjælpe på dit energiforbrug. Her er det dog din varmeregning, som vil falde en hel del. 

Som regel er varmepumper dyre at anskaffe men ligesom med solcellerne vil den hurtigt have tjent sig selv ind. Og det er en god investering i din bolig og i klimaet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.