Sørg for at få aktiveret børnene

g11

Det bliver hele tiden nemmere og mere tillokkende bare at tilbringe hele dagen indenfor online fremfor at komme udenfor og få sig rørt. Det gør sig i og for sig gældende for både børn og voksne, men fordi børns hjerner endnu ikke er fuldstændigt udviklede, betyder det blandt andet, at selvdisciplin og det at overskue konsekvenserne af deres handlinger ikke nødvendigvis er deres skarpeste side. Det er derfor din tørn som forælder at begrænse tiden de bruger på spil, computer og dets lige samt at få dem aktiveret udenfor.

Haveaktiviteter

Få dem med ud

Den slags kan dog tage mange former, og der er ikke nødvendigvis én god måde at gøre det. Det bedste, rent psykologisk, er dog at gøre børnene bekendt med et fast regelsæt, der for eksempel kan indeholde tidsbegrænsninger. På den måde bliver de nemlig nødt til at lære at budgettere med deres egen tid, og de ved, at der ikke er noget at diskutere. Sørg dog også gerne for, at der så er noget moderat interessant at tage sig til for dem. Ikke dermed sagt, at du som forælder skal arrangere daglige aktiviteter for dem. De skulle trodsalt stadig have kreativitet og livslyst nok til selv at finde på lege. Nogle gange kræver det dog, at de skal anspores en smule. Hvis du eller andre børn i husstanden skal ud samtidig, kan de selvfølgelig være sammen, hvad end det er i leg eller en gåtur rundt i byen.

Man kan også anspore børnene til leg og aktivitet ved at igangsætte et projekt i haven. Det kan være noget så simpelt som at begynde at begynde at plante en billig færdighæk. På den måde kommer haven til at se flottere ud og mere behagelig at tilbringe tid i, men i har samtidig også noget fornuftigt at tage jer til, når I alligevel skal være ude. Får man skabt den rette stemning omkring det, vil børnene ende med at opsøge lignende aktiviteter i haven helt af egen fri vilje.

Interesse

Anerkend deres interesser

Har dit barn virkelig en stor interesse for computerspil eller en anden stillesiddende og indendørs aktivitet lig det, dur det dog ikke bare at undsige sig den slags for så at tvinge dem med ud i haven. Der skal selvfølgelig stadig være tidsbegrænsninger på deres spil, ligesom det også sagtens kan være en god ide at introducere dem for glæderne ved havearbejde. Prøv dog også at vise interesse for deres spil, når du har mulighed ofr det. Det vil nemlig få dit barn til at føle sig set og forstået, og der er intet stærkere værktøj i børneopdragelse. Du kan for eksempel vise interesse ved at købe dem en gamerstol børn eller et nyt spil til deres fødselsdag. Til daglig kan du dog også bare vise interesse ved at lytte opmærksomt til deres seneste oplevelser i spillets verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.