Alt du bør vide om strømper.

g11

Det lille stykke stof der omfavner din fod, ser måske ikke ud af meget. Men vi ville ikke undvære det. Det ville i hvert fald blive koldt. Og kedeligt. For strømpen er for nogle også et sjovt indslag i den almindelige daglige påklædning eller måske en stille og diskret provokation. 

Heldigvis er vores valg af strømper ofte forskellige. Og heldigvis er strømper heller ikke dyre, så vi kan nemt få vores foretrukne strømpe. Billige strømper fås både i online og i fysiske forretninger.

Men strømpen har selvfølgelig sin egen historie og den går langt tilbage i tiden.

Sokker med hul, taa, smiley

Strømpernes historie.

Strømper er ældre end vi lige regner med.

Helt tilbage i stenalderen lavede de første mennesker nemlig strømper. Det var nok mere en strømpe og sko i én, men ikke desto mindre, så mindede den første prototype meget om vores strømpe her i nutiden. Strømpen var lavet af skind og pels fra dyr. Ene og alene for at dække behovet for tørre og varme fødder.

Længere fremme i historien. I tiden omkring middelalderen var strømpen ikke kun en praktisk foranstaltning. Den var også klassebestemt. Det var kun overklassen og de adelige der havde råd til denne luksus. Den var altså et statussymbol. Hvilket også Strømpebåndsordenen beviser. Én af de mest fornemme titler der findes. Den kom frem i 1348.

Men som tiden gik, blev strømpen mere og mere allemandseje, da man selv fremstillede strømpen af forskellige materialer som f.eks. uld. Og selvfølgelig i hånden.

I 1589 blev strikkemaskinen født. Den gjorde det pludselig meget nemmere at fremstille strømper. Det gav et skub i strømpens brug af flere forskellige samfundsklasser.

Senere kom rundstrikkemaskinen til som kunne strikke i rør. Dette gjorde fremstillingen endnu hurtigere og med endnu mindre menneskelig indblanding.

Med masseproducering bliver varen mere tilgængelig for alle. Det gjaldt også for disse nu billige strømper.

Strømper er verdens bedste gave til ham der har alt.

Der er altid mindst et par strømper under juletræet juleaften. I hvert fald hvis der er en mand til stede. Vi elsker at give strømper i julegave eller fødselsdagsgave. Både dyre strømper og billige strømper.

Hvis ikke vi kender mandens ønske, så får han strømper.

Hvis manden er modebevidst, så får han særligt udvalgte strømper.

Stribede stroemper, mand

Strømper som statement.

Som førnævnt kan strømper være en diskret provokation eller et morsomt indslag i en ensrettet dresscode. Det kan både være i fritiden og på arbejdet.

Et par stribede og farvestrålende strømper til et kedeligt jakkesæt er detaljen, der gør det hele lidt sjovere og interessant.

Desuden ligger der meget gemt i detaljerne, som en strømpe jo er.

Så lad os holde ved den gode gamle holdning om, at strømper er verdens bedste gave til ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.