Alt i livet udvikler sig løbende

g11

At stå stille i livet er noget man aldrig gør. Og hvis man gør, gør man det ikke ret længe. Uanset hvem man er, hvor gammel man er, hvor man bor eller hvad man kan lide at lave så udvikler man sig konstant. Det er forskelligt med hvilken hastighed man udvikler sig, men én ting er sikker og det er, at man hele tiden udvikler sig. Det gør, at det af og til kan være svært at følge med. For at kigge tilbage på billeder af hvem man var engang kan gøre, at man er helt i tvivl om hvem man rent faktisk var. Det er meget bedre at sørge for, at man konstant skriver dagbog da man på den måde kan følge med i hvordan man udvikler sig. Ellers bliver man blot en form for modellervoks, som hele tiden udvikler sig, men aldrig stopper op og tænker over hvilken retning man har udviklet sig hen imod. Ligesom alle mennesker konstant udvikler sig, udvikler andre aspekter af samfundet sig også. Diskurser inden for samfundsdebatten, måder at ytre sig på, teknologi og religion er blot nogle af de ting der konstant er i udvikling. Også måden hvorpå man bygger og bruger sin tid har udviklet sig meget.

Byggebranchen udvikler sig konstant

Et af de mange steder, hvor verden konstant udvikler sig, er inden for bygning. Hjemmesiden her beskriver hvordan man i dag foretager gulvafslibninger. At læse det virker ikke banebrydende eller mærkeligt. Skulle man selv beskrive hvad man kunne forestille sig at gulvafslibning indebærer ville det være netop det, som står beskrevet her. Anderledes var det dog tidligere. For selvom man i dag kigger på gulvafslibning, som en ting der er én ting. Så var det noget andet engang. Tidligere gjorde man nemlig andre ting når man skulle have slebet gulvet af.

skyskraber

I dag har man store maskiner, som gør størstedelen af arbejdet. Det er klart, at det ikke gør, at det ikke kræver rigtige mennesker. For det er vigtigt, at man stadig har nogle kompetente mennesker der kan sørge for at få maskinen til det man ønsker. At gå tilbage i tiden vil vise, at man slet ikke havde maskiner når man skulle have foretaget en gulvafslibning. Hvis man skulle slibe gulve af var det manuelt og det var hårdt arbejde. Det vil sige, at det tidligere kun var de mennesker med flest penge der fik lavet en gulvafslibning. Det var nemlig udelukkende de mennesker, der havde råd til at give penge til et helt sjak der i flere dage sleb gulv af. Efterfølgende skal man måske have lakeret sit gulv. Det er også i dag en ting man gør med store maskiner. Sådan var det dog heller ikke tidligere så her er der sket en udvikling. Tidligere var det også noget, man havde mennesker til når man ønskede at få slebet gulvet.

Hobbyer ændrer sig konstant

En anden væsentlig ting, som har udviklet sig markant gennem tiden er folks fritid. Hvad man bruger fritiden på har ændret sig rigtig meget. På et tidspunkt var der slet ikke tid man kunne bruge for sig selv. Og det er netop det der kendetegner vores fritid i dag. Det er en tid vi kan bruge på lige hvad man vil. For mange kan dette virke meget overvældende of næsten forkælet. Det er dog også et gave ved at leve i et udviklet samfund.

Ønsker man at sy i sin fritid er det muligt. Også at gå til guitar er en mulighed. Er man mere til at skyde med stort og flot luftgevær er det også en mulighed. Det vil sige, at der er noget for enhver. Stadig i dag, trods udviklingen der har fundet sted, er der dem der ikke giver sig selv lov til at have en hobby. De tænker, at det kun er noget for dovne mennesker. Men at have en hobby gør livet værd at leve og det giver dig energi til at lave mange andre forskellige ting.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.