Det gode arbejdsmiljø på kontoret

g11

På kontoret er det ikke bare vigtigt, at medarbejderne udfører deres arbejdsopgaver, de skal også trives på arbejdspladsen. Det er derfor vigtigt, at der er et godt arbejdsmiljø på kontoret. Arbejdsgiveren skal sørge for at medarbejderne har de nødvendige materialer til rådighed på kontoret. 

Det kan også være en god idé at styrke de sociale relationer på arbejdspladsen. Desuden kan arbejdsgiveren sørge for at medarbejderne har gode borde og stole, som forebygger nakke- og rygsmerter. 

tavle-papir

Kontorartikler ved hånden

Arbejdsgiveren kan skabe et mere gnidningsfrit arbejdsmiljø ved at sørge for, at medarbejderne altid har de mest nødvendige kontorartikler ved hånden. På den måde kan medarbejderne fokusere på de daglige arbejdsopgaver i stedet for at bruge tid på at finde de rette materialer. 

Der findes mange forskellige typer af kontorartikler, som kan være brugbare på arbejdspladsen. Tidsskriftholdere eller ringbind kan være brugbare på kontoret, hvor der er mange fysiske sedler og papirer at holde styr på. Det er også vigtigt at have kuglepenne og papir på kontoret, så medarbejderne hurtigt kan finde skriveredskaberne frem. 

De sociale relationer

De sociale relationer på arbejdspladsen kan også være med til at forbedre arbejdsmiljøet. Store dele af medarbejdernes dag bliver brugt på arbejdspladsen. Det er derfor også vigtigt, at de har det godt på kontoret. 

Arbejdsgiveren kan være med til at styrke de sociale relationer ved at arrangere teambuilding eller invitere til firmafester. På den måde kommer medarbejderne til at lære hinanden bedre at kende på tværs af arbejdspladsen. 

Arbejdsgiveren kan afholde arrangementer, hvor medarbejderne skal arbejde sammen. Det kan være til aktiviteter som Escape Rooms eller firma OL. Medarbejderne får en anderledes dag, hvor det ikke handler om deres arbejdsopgaver. Dagen skal udelukkende bruges på at styrke relationerne og få en hyggelig dag i selskab med kollegaerne. 

kontor

Kropsholdning på kontoret

Hvis medarbejderne skal trives på kontoret, kan det også være en god idé at sætte fokus på kroppen. Der er meget stillesiddende arbejde på kontoret, og det kan føre til nakke- og rygsmerter. Smerterne kommer ofte snigende, hvis medarbejderne sidder foroverbøjet ind over computeren. Arbejdsgiveren kan derfor hjælpe med at forebygge smerter ved at finde hævesænkeborde og kontorstole, der kan indstilles til den enkelte person. 

Hævesænkebordene gør det muligt for medarbejderne at arbejde stående. Det kan give en bedre kropsholdning, når medarbejderne arbejder på computeren. Desuden giver det noget afveksling i arbejdsstillingen. 

Der findes også flere kontorstole, hvor medarbejderne får mulighed for at indstille armlæn, ryglæn og højden på stolen. Det giver en stor komfort, når den enkelte person kan indstille stolen efter behov. Medarbejderne får også mere overskud og energi på arbejdspladsen, når de ikke bliver generet af smerter i kroppen. På den måde kan arbejdet på kontoret køre gnidningsfrit, fordi medarbejderne kun skal koncentrere sig om arbejdsopgaverne.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *