Bæredygtig flytning – 3 gode råd

g11

Skal du snart i gang med at flytte, eller går du måske bare og overvejer, om du har lyst til at flytte, så kan det være, du er typen, der gerne vil gøre det på en bæredygtig og mere miljøvenlig måde, end flytningen normalt er med køreture frem og tilbage, indpakning og så videre. Men her får du i hvert nogle gode råd til, hvordan du kan gøre din flytning lidt mere bæredygtig.

Find et bæredygtigt flyttefirma

Først og fremmest bør du kigge til et flyttefirma, der tænker over bæredygtighed eller miljøvenlighed, når de flytter. Det handler bare om at kigge lidt rundt på de flyttefirmaer, der findes i en nogenlunde distance fra enten hvor du flytter fra eller flytter til. Flytter du for eksempel internt på Sjælland, kan du med fordel kigge på Sjællands flyttefirma, og skal du flytte i Jylland, så tag fat i et jysk flyttefirma.

Og kan du ikke finde et firma, der tænker bæredygtigt, så må du selv i gang med at forme flytningen, sådan at den bliver mere bæredygtig. Det kan nemlig sagtens være, at det ikke er det første, der ligger i firmaets tanker, når der skal flyttes. De skal bare have en række varer fra a til b. Det kan for eksempel være at sørge for, at de ikke skal køre så mange gange frem og tilbage, eller at I også selv tager en del af læsset i egen bil, når I alligevel kører frem og tilbage.

Tænk kreativt

Udover selve processen så handler det også om at tænke kreativt i resten af flytningen. Har du for eksempel brug for flyttekasserne i pap, eller har du måske nogle kasser af plastik, som du ikke bruger, der kan agere flyttekasse? Her handler det selvfølgelig om at finde kasser, som ikke længere skal bruges, og gerne nogle af jeres egne.

Det samme gælder med indpakningen af dine ting. Måske behøver samtlige glas og kopper ikke at blive pakket ind i køkkenrulle, men kan måske godt nøjes med genbrugt avispapir eller noget andet. Det er her, kreativiteten skal komme i spil. Har du måske mulighed for at pakke det hele ind i et tæppe eller et lagen? Det bedste ville selvfølgelig være, at du kan pakke tingene ned i de kasser, du købte tingene i. På den måde er du sikker på, at de bliver pakket ordentligt og tæt ned, samtidig med at du sparer papir og pap, fordi du genbruger.

Men du skal huske, at du trods alt kun er et menneske, der skal i gang med en flytning, så alle de der praktiske dagligdagsting skal du selvfølgelig tage med, når du flytter. Det vil sige, at du ikke skal tænke over, om du børster tænder i Colgate eller en eller anden bæredygtig tandpasta, eller om der lige bliver brugt ekstra toiletpapir, for det er der ikke tid til at tænke over. Brug i stedet tiden på at fokusere på flytningen og få godt den bæredygtig. Det er et lille skridt ad vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *