Bambus øger bæredygtigheden

g11

Ved at købe produkter fremstillet af bambus gør du både noget godt for miljøet, dine medmennesker og den bæredygtige produktion. Flere og flere danskere foretager i stigende grad bæredygtige valg i deres dagligdag. Det kan være alt fra at afholde en kødfri dag om ugen, til at skifte hele køleskabet ud med vegetariske eller veganske varer, til at skifte til en sparebruser eller huske at slukke for lyset, når du forlader hjemmet. En anden trend, der er med til at øge bæredygtigheden, er ved at invitere brugen af bambus indendørs. Af mange betegnes bambus som fremtidens materiale. Ligeledes er det overraskende nemt at lave små justeringer, der gør en stor forskel.

Derfor er bambus bæredygtigt

Bambus er bæredygtigt at gro på grund af, at der ikke anvendes kemikalier eller andre skadelige midler ved dyrkning af planten. Desuden krævers der meget lidt vand til at vedligeholde planten. Samtidigt er materialet fuldstændigt organisk nedbrydeligt, hvilket betyder, at bambus ikke efterlader skadelige spor på jorden og er let at genanvende. Det er altid en god idé at baggrundstjekke bambus hvor det er muligt, da nogle landbrug i Asien dyrker med pesticider eller tager plads fra dyrkning af andre afgrøder. Det betyder desværre, at det store sleling point, som er miljøhensynet, forsvinder hvis ikke bæredygtigheden begynder allerede i produktionen af bambus.

Bambus bruges til at fremstille stort set alt, du bruger i hjemmet. Måske vil du blive overrasket over, hvor mange ting der kan erstattes med et mere miljøvenligt alternativ. Det omfatter blandt andet køkkenredskaber som skeer og drejskrabere, skærebræt og bordskånere, skåle og glas fremstillet i bambus og de særligt populære bambus-tandbørster, som er blevet populære.

Det er også muligt at få bæredygtige ting til dine kæledyr fremstillet i bambus. Til kæledyret kan du også få bambus-tandbørster og hundeskåle fremstillet af samme materiale. Det er altså nemt at skifte mange af dagligdagens typiske ting ud med en mere miljøvenlig udgave fremstillet i bambus. Materialet er slidstærkt og på trods af, at varer fremstillet i bambus er en del dyre end billigere og skadelige alternativer i plast, så får du mange års god brug ud af de bæredygtige genstande. 

Giv en gave og gør en forskel

Hvis du vil sprede ordet om bæredygtighed gennem bambus, er det jo oplagt at forære familie eller venner en gave lavet af det bæredygtige materiale. Forær eksempelvis en god nats søvn til en du holder af med et lækkert sæt sengetøj lavet af bambus. Der findes også en lang række andre former for bæredygtigt sengetøj. Ikke nok med, at bambus sengetøj er lavet i et bæredygtigt materiale, så er det også krølfrit og åndbart. Samtidigt er det en god gave til allergikeren i dit liv, da materialet er resistent over for støvmider og samtidigt sikrer mod eksem.

Du kan også forkæle en firbenet ven med en madskål lavet af bambus. De er både frie for giftstoffer og kan ligeledes gå i opvaskemaskinen ved lav temperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.