Cigarettens udvikling

g11

For bare 30 år siden var det helt normalt at ryge indenfor. I dag har politikkerne sat stor fokus på cigaretternes skadelige indvirkninger på kroppen. Flere rygeforbud er blevet sat i værk, og i dag lever 78% af danskerne i røgfri hjem. I 2006-2007 blev E-cigaretten så introduceret på det europæiske og amerikanske marked. Den nye E-cigaret skulle efter sigende være bedre for helbredet sammenlignet med en traditionel cigaret. 

sort-hvid-cigaret

Cigarettens historie

Det menes, at cigaretten kan spores helt tilbage til 1600-tallet. Den lille hvide pind fik dog først sit gennembrud under Første Verdenskrig. Her brugte soldaterne cigaretten som en lille pause fra de hårde slag i krigen. Nikotinen i cigaretterne dæmpede nerverne, inden de drog ud på slagmarken. 

I 1800-tallet kom cigaretten til Europa, og i 1900-tallet fik cigaretten for alvor en kulturel opblomstring. Den blev vist frem på film, og mange kunstnere og kvindebevægelser viste den frem. På dette tidspunkt bliver det normalt at ryge overalt – både på fly, i klasseværelset og i hjemmet.

I 1950’erne finder forskere dog ud af, at der er en sammenhæng mellem lungekræft og rygning. Først i 1995 begynder Danmark at begrænse danskerne i, hvor de må ryge. I 2007 indfører politikkerne rygeloven, som begrænser danskerne i at ryge indenfor på arbejdspladsen, restauranten og på store værtshuse.  

Kvinde med cigaret

E cigaretten 

I takt med at flere steder begynder at forbyde rygning, bliver E-cigaretten introduceret på det kinesiske marked i 2004. Først i 2006 bliver E-cigaretten introduceret på det europæiske marked. Flere førende lungelæger påpeger, at en e cigaret gør mindre skade på helbredet end en traditionel cigaret. 

Desuden gør e-cigaretten det muligt at ryge uden at genere andre. Dampen fra cigaretten sætter sig nemlig ikke i væggene som røgen fra en traditionel cigaret. E-cigaretten gør det derfor muligt at ryge, uden at lugten sætter sig i tøjet, væggene eller på fingrene.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.