Den globale opvarmning truer vores eksistens

g11

Aldrig har der været talt så meget om den globale opvarmning, som der gør for tiden. Med det ene mere specielle vejrfænomen efter det andet, så er de fleste efterhånden enige om, at klimaet ikke er det samme mere.

Der er sket noget med både de kraftigere mængder nedbør, de længere tørkeperioder og de generelt stigende temperaturer. Forskerne er ikke altid enige om, om det er menneskeskabt og hvordan det vil ende, men de fleste kan dog godt se, at klimaet har ændret sig.

Derfor er der kommet fokus på, hvad vi mennesker kan gøre, for at redde planeten fra den globale opvarmning. Danmark er et af de lande, hvor der forskes meget i dette og hvor samfundet debatterer disse løsninger flittigt.

Alligevel bliver der ikke gjort så meget, da det koster penge at ændre vores livsstil. Der er dog nogle områder, hvor vi hurtigt kan ændre livstil til gavn for miljøet, uden at det kommer til at koste os noget.

Vi kan f.eks. begynde at spise mindre kød, da det udleder utroligt meget CO2. Især får og køer udleder meget CO2 pr. kg. Kød, så vil man spise kød, så minimer især dette.

Vælg produkter i god kvalitet

Sørg også for at købe mere miljørigtige produkter, når du handler. Det kan være produkter fremstillet af sundere materialer, men også bare mere holdbare produkter. Det kræver nemlig energi at fremstille produkter, om det så er legetøj eller noget helt andet.

Jo bedre vores produkter holder, jo mindre vil vi skubbe til den globale opvarmning. Tænk kreativt og overvej om du har brug for netop dette produkt, og hvis du ikke kan undvære det, så vælg et i sunde materialer og i en god kvalitet.

Skal du f.eks. købe knæklys eller andet til fest, så vælg som sagt nogle sunde modeller. Og vælg gerne nogle, som produceres her i landet, da transporten af produkterne derfor ikke vil udlede så meget CO2.

Dette taler også får, at vi bevarer vores produktion her i landet. Stør derfor gerne de danske firmaer, som vælger at beholde produktionen her i Danmark. Samtidig styrker det også dansk økonomi, så det er win-win at købe dansk.

Nyd din vin med god samvittighed

Elsker du et glas godt italiensk rødvin, så kan du roligt gøre dette med god samvittighed. Produktionen og fremstilling af vin er nemlig ikke en af de store syndere, når det kommer til udledning af CO2.

Vin er jo en plante, så den er faktisk med til at optage CO2 på samme måde som andre planter. Og fremstilling af vin er heller ikke særlig energitung, så du er ikke en klimasynder, selvom du elsker god vin. Måske kan du undvære lidt kød og i stedet nyde et ekstra glas vin, så har du gjort noget godt for den globale opvarmning og planeten.

Det aller bedste er dog at vælge økologisk vin, men det er mere med hensyn til begrænsningen af pesticider, men det er en anden snak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.