Den rigtige belysning på kontoret kan nedbringe sygefraværet

g11

I Danmark snakker vi ofte om effektivisering  på det private arbejdsmarked og hos offentligt ansatte. Politikerne mener at man fra år til år kan effektivisere og dermed skabe vækst. Om man er enig eller ej i dette ændrer ikke på det faktum at der er en væsentlig detalje. Sygefravær og den samlede effektivitet hænger sammen.

Der er mange måder man kan nedbringe sygefraværet på uden større omkostninger

Der er mange relativt billige måder hvorpå en arbejdsgiver kan nedbringe sygefraværet. Det første man kan kigge på er belysningen og om der bliver tilstrækkeligt med El pærer og LED pærer. Har man brug for supplerende kan det købes her: https://www.lyskilderdirekte.dk/. For ved at sørge for tilstrækkelig med lys omkring kontoret kan man afhjælpe hovedpine hos sine ansatte. Man kan nemt få hovedpine hvis man sidder ved skærmen i forkert rettet lys eller den forkerte lyskilde. Hovedpine kan have stor betydning for effektiviteten af ens arbejde og dermed bliver udskiftningen af LED pærer og almindelige pærer være godt givet ud.

Indtænk ergonomi i dagligdagen

Foruden lyssætningen på kontoret er det også en god idé at overveje ergonomien. Eksempelvis er det vigtigt at skrivebordet og stolen har den rigtige højde i forhold til den ansatte. Det betyder at det er er en god idé at investere i et hævesænkebord. Ved at have ordentlige arbejdsforhold kan risikoen for musehånd , spændingshovedpiner og generel kropslig gene nedsættes. En anden god idé at få skabe et miljø hvor de ansatte bevæger sig i løbet af arbejdsdagen. For det er ikke sundt at sidde stille i for mange timer af gangen. For at løse denne udfordring kan man motivere de ansatte til at gå en tur i frokostpausen eller eksempelvis lave gående møder, der er mange muligheder og det er kun fantasien, som sætter grænserne.

Så der er meget simple metoder til at effektivisere uden at skulle løbe hurtigere og som bonusgevinst får man også gladere medarbejdere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *