Den uforudsete regning

g11

Er der tikket en irriterende uforudset regning ind af døren, og aner du ikke, hvor du skal finde pengene næste måned? 

At man ikke kan betale uforudsete regninger er ikke altid udtryk for rod i økonomien. Det kan skyldes udefrakommende omstændigheder, såsom en dårlig visdomstand eller en akut vandskade i huset, hvor du ikke er herre over omstændigheder og heller ikke burde have set regningen komme.

Budget

Hvordan får du råd her og nu?

Du kan prøve at forhandle med kreditor om udsættelse af forfaldsdatoen, frem til at din næste løn går ind. Er kreditor hverken til at hugge eller stikke i, må du i stedet låne pengene. Det nemmeste er selvfølgelig at låne penge af familie og venner for at spare renter og omkostninger. De fleste har det dog skidt med at mikse penge og relationer, og i et sådant tilfælde kan det være nødvendigt at ty til banken eller diverse online låneselskaber.

Bankerne vil oftest kræve en eller anden form for sikkerhedsstillelse fra dig i form af pant eller kaution. Typisk tager det også noget tid for banken at bevilge lånet til dig, da processen med godkendelse af lån kan være omstændelig. Til gengæld er bankens renter oftest nogle af de laveste på markedet.

Når du imidlertid sidder i en situation, hvor du har fået en uforudset regning, som skal betales her og nu – og hvor du kun har brug for at låne et mindre beløb i en måneds tid eller to – så kan det være nødvendigt at vende sig mod et kviklån. Fordelen ved kviklån er, at de er ekstremt hurtige at optage, og låneselskaberne kræver ingen sikkerhedsstillelse af dig. Dog er lånene også typisk markant dyrere end banklån, og du skal derfor kunne betale tilbage relativt hurtigt, så lånet ikke ædes op af renter og omkostninger. Er du interesseret i kviklån, så find det på penge.casa.

Fred

Lær at lægge et budget

En måde, hvorpå du kan få råd til selv store og uforudsete regninger, er ved at lægge et budget – og gerne for lang tid ud i fremtiden. Det er ikke svært et lægge et godt og overskueligt budget, og du skaber en kæmpe ro omkring din økonomi. 

Du kan lynhurtigt nedfælde dine faste omkostninger, som er de omkostninger, der ligger helt fast måned efter måned eller hvert kvartal. Det kan være omkostninger til husleje, terminer, forbrug, afdragsordninger, fagforening, kontaktlinser og fitnessabonnement. Læg det samlede månedlige beløb til faste omkostninger ind på en budgetkonto hver eneste måned. På den måde har du altid penge nok til de faste omkostninger, også selvom nogle af dem kun forfalder kvartårligt.

Lav derudover en opsparingskonto, hvor du hver måned sætter et fast beløb ind, så du har penge at trække på, hvis der skulle komme en uforudset regning. 

Du vil få meget bedre overblik over din økonomi, og hvad du bruger dine penge på – og det vil give dig to i maven, at du ved, præcis hvordan din økonomi ser ud hver eneste måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.