Derfor kan en hund gavne det mentale helbred

g11

Hunden er i sandhed menneskets bedste ven og der er faktisk kommet en del undersøgelser frem om, at de kan gave vores overordnede helbred – og ikke mindst det mentale helbred!

Hvordan kan det hænge sammen? Det er noget vi vil udforske i denne artikel.

Smilende kvinde med hund

Uendelig kærlighed

Den første måde, hvormed hunde kan forbedre vores overordnede mentale helbred, er nok også den ting som folk tænker på mest omkring hunde; de er en uendelig kilde til kærlighed og tilbedelse. Du vil aldrig møde et dyr – eller et menneske for den sags skyld – som vil være gladere for at du træder ind af døren. Og der er nu noget helt særligt ved at blive mødt af så glad et ansigt efter en lang dag på arbejdet. 

En hund er fuld kærlighed og glæde, som det hellere end gerne vil dele med omverdenen. Derudover kan en ung hund være meget legesyg. Og denne legesyge glæde i hunden kan faktisk hjælpe os med at finde tilbage til vores eget indre barn. Hvis du ikke har leget i flere år, så vil du hurtigt forundres over hvor meget leg en glad hund kan få frem i dig. 

En hund er samtidig god til at tilgive. Så selv hvis du har en knotten dag og kommer til at råbe lidt af den, så er det hurtigt glemt i dag. Hunden forstår at vi alle kan have dårlige dage. Og dens evige tilgivelse af dig kan måske hjælpe dig til også at tilgive dig selv dine fejl og mangler. 

Masser af motion

En hund kan desuden også tilbyde masser af motion, da den trods alt skal gås med mange gange om dagen for at være tilfreds. Og det er noget der er meget positivt for vores mentale velbefindende!

Vi får mere og mere information om, hvor tæt forbundet det fysiske helbred er med det psykiske. Det er egentlig ret absurd, at man blot ved at røre sig lidt mere i hverdagen kan forbedre det mentale helbred så meget. Men det kan det virkelig!

Det kan også blive en del sjovere at komme ud og gå, når man gør det sammen med nogen. Der føles snart ikke noget bedre, end når du og din firbenede makker tager afsted og ud på eventyr sammen. Den store glade din hund har for omverdenen vil heller ikke kunne undgås at smitte af på dig. 

Kvinde med hund på gåtur

Meget ansvar forbundet med en hund

Der er dog ret meget ansvar ved det at have en hund og det må man ikke hoppe elegant henover. Det kan godt være en kilde til mere stress for nogle mennesker, hvis de i forvejen har en travl hverdag. 

Hvis du alligevel vil have en hund, så kan du gøre det en del nemmere ved at lave en stor del af indkøbene på nettet. Du kan endda finde tilbud på royal canin hundefoder på nettet, hvilket kan nedbringe prisen for at være hundeejer en hel del. Køb gerne en masse hjem af gangen og hav det på lager. På den måde har du i det mindste fjernet den bekymring. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *