Dette skal du være opmærksom på, når du vælger løbebånd

g11

Uanset hvad, så er et løbebånd et temmelig stort udlæg for enhver pengepung. Der er dog gode grunde til at vælge at investere i et løbebånd. For det første får du automatisk en af de vigtigste dele af et motioncenter derhjemme. For det andet er du ikke længere begrænset af vind og vejr når du skal træne. Men hvad skal du egentlig holde øje med, når du skal vælge dit løbebånd. Se mere her om at vælge det rigtige løbebånd.

Budgettet

En af de absolut første ting, som du skal overveje er selvfølgelig hvor stort et budget du har at gøre godt med. Det er af største vigtighed, at du vælger et løbebånd, der er af den bedste kvalitet til dit budget. Du får nemlig hvad du betaler for. Ved at spendere lidt mere på dit løbebånd vil du få et produkt, der først og fremmest har en god motor, er næsten lydløst, holdbart og ikke mindst behageligt at anvende. Selv hvis et løbebånd skulle ligge lidt ud over dit budget, så kan det faktisk være en god idé at låne lidt ude i byen for at få en bedre model frem for et løbebånd i dårlig kvalitet. Læs videre her, hvis du skulle befinde dig i en situation, hvor der måske ikke er 100% plads i budgettet til dit nye løbebånd.

Dit løbebånds motor

Når du først har overvejet dit budget, så er dit løbebånds motor det næste du skal overveje. Din motorstyrke er nemlig altafgørende for, hvor godt dit løbebånd vil fungere. Sørg derfor for at finde en motor, der har en motorkraft på 1,5 hestekraft. Desuden skal din motor også have uafbrudt drift. Dog hvis du skulle veje lidt ekstra kilo, så vil du gøre klogt i at vælge en endnu større motor.

Yderligere overvejelser inden du køber løbebåndet

Af andre vigtige overvejelser kan nævnes:

 

 • Størrelse på løbebåndets bælte: som tommelfingerregel skal dit løbebånds bælte være omtrent halvanden meter i længde, og cirka 70 centimeter i bredde.
 • Løbebåndets hastighed: sørg for at vælge et løbebånd, der har høje hastighedsindstillinger. Du vil på denne måde have rigeligt med indstillinger til enhver konditionstilstand.
 • Sørg for at løbebåndet har en god hældning: ved at vælge et løbebånd med en hældning på omtrent 10% får du et alsidigt redskab, der kommer ganske tæt på en udendørs oplevelse.
 • God støddæmpning: Dit løbebånd skal selvfølgelig kunne absorbere nogle hårde stød, så sørg for at have dette i baghovedet når du vælger dit løbebånd.
 • God stabilitet: der er jo ikke meget ved at dit løbebånd skælver og ryster, når du bruger det. Sørg derfor for at dit løbebånds ydre ramme bliver hvor den skal.
 • Godt kontrolpanel: et let overskueligt kontrolpanel er ganske enkelt alfa omega. Desuden skal det også være nemt at bruge, og lige i nærheden. Der er jo ikke noget mere irriterende end at skulle rode med indstillingerne, mens man forpustet løber derudaf.

lån

Vælg din programmering med omhu

En af de vigtigste ting som du skal være bevidst om er, hvad det egentlig er du ønsker dig fra dit løbebånd. Det kan derfor være en rigtig god idé at du stiller dig de følgende spørgsmål i overvejelsesfasen.

 

 • Ønsker du et løbebånd, der kan programmers til både at løbe eller gå?
 • Har du brug for en indstilling, der kan måle din puls?
 • Har du brug for, at dit løbebånd skal kunne synkroniseres med en mobilapp eller hjemmeside?
 • Af bakke?
 • Har du plads til et løbebånd? Den gode nyhed er, at mange modeller faktisk kan foldes sammen, hvis du nu ikke skulle have meget plads.

Prøv inden du køber

Da det kan være lidt af en opgave at finde det helt rigtige løbebånd, så er det derfor rigtig vigtigt at du fysisk prøver et løbebånd inden du køber det. Gør derfor dit fodarbejde, så du har en overskuelig liste ved hånden. På denne måde kan du målrettet finde løbebåndene på din liste for at se om de lever op til dine krav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.