Du har lært at holde ferie uden en flyvetur – brug den viden

g11

Vi har lært så mange ting ved, at en virus pludselig spredte sig til hele verden. Det kan næsten være trættende at høre om, hvor meget vi egentlig lærte. 

Men hold ud lidt endnu. For du har lært noget meget vigtigt, som passer til det bæredygtige liv, vi alle sammen gerne vil leve. 

Du har nemlig lært, hvordan du holder en skøn sommerferie, uden at det koster dyrt på klimaets regning. Du har lært at holde ferie i Danmark og omegn. Var det ikke skønt? Og er du ikke klar til at gøre det igen? 

Camping om natten

Dem sure, triste og gamle nyhed

Selvfølgelig er du klar til at gøre det igen. Både fordi den danske sommer er skøn. I år fik vi fornøjelsen af at huse EM. Vi fik nogle koncerter. Vi fik generelt en virkelig skøn sommer, hvor familiefester og venner kunne se hinanden til havefester uden at tænke alt for meget over den farlige virus. 

Men også fordi at klimaet af brug for, at vi flyver mindre. Flytransporten dækker en alt for stor procentdel af den samlede udledning. En flyvetur til og fra Mallorca ødelægger dit klimafodaftryk godt og grundigt. 

Det er en skam, for vi elsker at rejse. Og er det ikke noget med at leve er at rejse? Desværre bliver det ikke til mange flyveture lige nu. Så kan man jo spare op på klimakontoen og tage flyet sjældnere. Man kan køre sydpå i bilen eller toget. 

Man kan også finde noget campingudstyr og gøre den mobile frihed i bilen til en sjov oplevelse for hele familien, om det er Danmark eller i vores nabolande. 

Alle de ting, vi lærte af en virus

Effekten eller styrken er lidt taget fra pandemien. Vi er god med på, at det er fuldstændig vanvittigt, og noget der nok ikke lige sker igen om 5 år. 

Men når man tænker over det, er det virkelig forunderligt, at vi kunne lære så meget om os slev om vores liv af en virus. Når landegrænserne lukker og arbejdet begynder at foregå hjemmefra, bliver verden virkelig en anden. 

For nogle var det en sjov oplevelse. De fik penge for at være derhjemme med familien eller med partneren. For andre var det, det værste der kunne ske. Virksomheden lå på jorden og så ikke ud til at kunne rejse sig lige foreløbigt. 

For os alle sammen viste det os, at vi faktisk kan leve uden at skulle flyve på forretningsrejse, på rejse-rejse eller hen til familie. Det er muligt at leve et liv uden flyet – det var en vild opdagelse. 

Gammel båd

Brug din viden til at holde en skøn ferie

Nu bliver spørgsmålet så – i bedste uddannelsespraksis – om vi kan omsætte vores viden til praksis. Kan vi bruge, den viden vi har fremfundet til vores liv? 

De eneste, der kan besvare de spørgsmål, er os selv. Det er forventeligt, at flyrejserne stiger igen i en åben verden. Men måske behøver flyveren ikke stige med dig som passager? Det kan du nå at overveje mange gange, inden billetterne skal bo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *