Er du egentligt klar over, om du har brug for en bideskinne?

g11

Rigtig mange danskere går rundt med et behov for en bideskinne – uden at vide det. Har du ofte uforklarlige smerter i kæberne, nakken, ryggen, skuldrene og måske hovedpine, så bør du læse videre i denne artikel, hvor vi vil belyse en af de lidt mindre oplagte årsager til hovedpine og muskelspændinger, samt hvordan du kan komme dem til livs.
Hvis du vil læse mere om lignende ting, kan du holde dig opdateret med andre nyheder og vigtig viden, hos dagens.dk, hvor du altid har nyhederne lige ved hånden.

Få smilet tilbage

Skærer du tænder om natten?

Har du tendens til at skære tænder om dagen, så gør du det højst sandsynligt også om natten. Måske endda din partner har hørt dig gøre det. Forskellen på, om man skærer tænder om dagen og om natten, er, at man først og fremmest er klar over, at man gør det om dagen og derfor kan tage sig selv i det og lade være, men det kan man ikke om natten. Du kan dog også sagtens gøre det om natten selvom du ikke gør det om dagen, da det her gøres som en ubevidst handling.

Tandskæren kan give følgende reaktioner fra kroppen:

  • Muskelspændinger i ryg, nakke og skuldre
  • Hovedpine – især om morgenen
  • Slid på tænderne

Muskelspændingerne opstår som følge af, at man knuger og presser kæberne mod hinanden, og det er også dette, der medfører hovedpinen, fordi det typisk står på i lang tid. Ud over smerterne, så kan tandskæren også få negative konsekvenser for dine tænder. Når man knuger med kæberne, så skurer tandfladerne mod hinanden og vil kunne slide det øverste lag af tanden i stykker, så tand benet kommer til syne. Dette gør ikke i sig selv ondt, men det gør tænderne mere sårbare. Du kan derfor opleve, at de bliver følsomme over for varme og kulde eller tryk på grund af hårde fødevarer. Det er derfor et unødvendigt slid på tænderne, som nemt kan undgås ved hjælp af en bideskinne.

Ofte kan tandlægen se på tænderne, om man skærer tænder

Der er to måder, hvorpå du kan begynde at bruge en bideskinne:

  • Konsultation ved tandlægen
  • Online bestilling

Ved konsultation hos tandlægen vil der bliver taget aftryk af dine tænder, og det er generelt set en lidt længerevarende proces, der kræver flere tandlægebesøg – og det er dermed også den dyreste metode. Til gengæld får du en bideskinne, der er støbt forud til dit tandsæt.

En anden mulighed er at bestille den online. Her modtager du et kit, hvor du selv skal støbe bideskinnen efter dine tænder ved at bide i den første gang. Der følger naturligvis em brugsvejledning med. Skinnen er ikke lige så specialdesignet som den du kan købe gennem tandlægen, men det er nogle billigere bideskinne priser og et udmærket alternativ.

En bideskinne er primært til brug om natten, men den kan også bruges om dagen, hvis du har perioder, hvor du skærer tænder om dagen også. Den sættes på tænderne i overmunden og derved forhindrer den dig i at bide helt sammen og derved at tandfladerne mødes. Dette aflaster spændingerne og skåner tænderne. Vedligeholdelse af en bideskinne er egentlig bare daglig skylning efter brug, og så lægges den i en beholder, når du ikke bruger den. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *