Sådan får du styr på den dårlige livsstil

g11

Når hverdagen begynder at blive travl, bliver der hurtigt lavet nye rutiner og dårlige vaner. I de travle perioder er det nemt at købe fast food og smide sig på sofaen, når arbejdsdagen er omme. Desuden er telefoner og IPads blevet en stor del af de fleste menneskers liv. Det kan have en negativ indvirkning på dagligdagen, fordi personerne bag skærmen bliver mere fraværende. Hvis du synes, at det er blevet tid til en livsstilsændring, kan du få gode råd til at komme de dårlige vaner til livs. 

Skærm

Kom op af sofaen med sjov motion

Efter en lang arbejdsdag kan det være fristende at smide sig på sofaen. Sundhedsstyrelsen anbefaler dog, at danskerne dyrker 30 minutters motion om dagen. Motion kan give mere energi og overskud, og det kan derfor være en god idé at hoppe i sportstøjet, når du kommer hjem. For mange mennesker kan fitnesscenteret dog virke uoverskueligt. Det er derfor vigtigt, at du finder en motionsform, som passer til dig. På gennemsund.dk kan du blive inspireret og få gode råd til det sunde liv.  

Hvis børnene har en trampolin i haven, kan du opfordre dem til at hoppe sammen med dig. På den måde får du kvalitetstid sammen med børnene, og du får motion. Det kan være en sjovere form for motion, da du får lov til at lege i stedet for at træne i fitnesscenteret. Du kan også købe en billet til den nærmeste svømmehal eller tage en frisk dukkert i havet. Det kan altså være en god idé at tænke lidt ud af boksen, når du skal finde en sjov motionsform, som passer til dig.   

Hold pause fra skærmene

I det seneste par år er teknologien for alvor blevet en stor del af manges liv. Der er ikke længere brug for fysiske reklamer, da det hele kan findes på mobilen. Desuden er fysiske pengesedler snart blevet erstattet af Mobilepay og kort. Når hele familien kommer hjem fra arbejde og daginstitutioner, kan det være fristende at finde mobilen og IPads frem. Mor tjekker arbejdsmailen, sønnen spiller spil på sin IPad, mens datteren kigger på de sociale medier.

Det kan dog være en god idé at tage en pause fra skærmen, så I nyder hinandens selskab og nærvær. I kan eventuelt aftale et bestemt tidsrum, hvor skærmene skal være slukket. Det kunne for eksempel være under aftensmaden, hvor der i stedet skal være tid og plads til at snakke om dagens oplevelser.    

Mennesker på strand

Tag på familietur og nyd hinandens selskab 

I den travle hverdag kan familien hurtigt glemme at nyde hinandens selskab. Det kan derfor være en god idé at tage på en familietur sammen. På turen kan I nyde hinandens selskab og opleve nye ting sammen som familie. I behøver ikke at rejse af sted på en lang rejse, når I skal på familietur. Det er også muligt at tage på en lille og hyggelig weekendtur i Danmarks skønne natur. Her kan I opleve helt nye områder, seværdigheder og byer. På turen er der tid til at slappe af og nyde ferietiden sammen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *