Fem ting du muligvis ikke vidste om gin

g11

Alkohol findes i et væld af forskellige former. Forskellige typer alkohol passer desuden til forskellige lejligheder og forskellige typer mad. Champagne serveres som regel, når der er fest. Hvidvin passer særligt godt til fisk og skalddyr. Og hvis du har haft en lang dag på arbejdet, er kun få cocktails ligeså velkomne som en god, gammeldags gin & tonic. 

Gin er med god grund blandt de mest populære former for alkohol. Nedenfor bringer vi fem ting, som du muligvis ikke vidste om den deliciøse drik. 

Gin og tonic

Gin er af engelsk oprindelse 

Gins forgænger var genever, der i løbet af 1600-tallet nød stor popularitet i Holland. Da englænderne og hollænderne bekrigede hinanden i løbet af dette århundrede, stiftede englænderne bekendtskab med genever og tog opskriften med hjem. Omtrent 150 år senere opstod ginen i London, og selvom den tidlige gin mindede om genever, var den unik og meget mere ren i smagen. 

Når du blander med vand og serverer i stuetemperatur får du mest ud af smagen 

Når du tænker på gin, får du sandsynligvis et billede af et koldt cocktailglas med masser af is. Men når du første gang smager på en gin, bør du faktisk udelade isen. Prøv at blande din gin med vand og servere den i stuetemperatur. Når du har lært ginens fejl og kvaliteter at kende, kan du tilføre den tonic, is og en lime-skive. 

Kvaliteten af din tonic er altafgørende for din g&t

I enhver gin-cocktail er ginen naturligvis det vigtigste. Ingen gin & tonic kan lykkes, hvis ginen er af dårlig kvalitet. Men når du laver denne cocktail, bør du også være opmærksom på, at du ikke spilder den gode gin på dårlig tonic. Tonic findes i mange smagsvarianter, og du bør altid smage den ren, før du begynder at blande den med din gin. Hvor meget tonic til en flaske gin? spørger du måske. Svaret findes i mange af de online gin-guides. 

Ginflasker

Fremstillingen af g&t startede i Indien 

I løbet af 1800-tallet begyndte englænderne at overtage visse dele af Indien. Og det var også i denne periode, at gin & tonic opstod. Indisk tonic var nemlig et udbredt middel mod malaria, og som del af behandlingen tilføjede man gin for at maskere tonicvandets bitterhed. 

Du kan lave din egen gin – og det er ikke svært   

Essentielt set er gin bare vodka med smag. Og det er faktisk slet ikke så svært at lave gin, som du måske går og tror. Internettet flyder over med opskrifter på gin. Det er bare om at komme i gang. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.