Derfor bør du holde ferie på Bornholm

g11

Åh, du smukke Bornholm. Øen ligger forholdsvis langt væk fra Danmarks kyster og man skal ofte en tur igennem Sverige, før man kan komme derover. At øen overhoved ligger under danske grænser vidner om fortiden, hvor det danske rige var langt større end det er i dag.

Selvom rejsen er lang, så er den så absolut det værd. Læs mere her om hvorfor du bør tage en tur til Bornholm på din næste ferie.

glade mennesker

Dansk på en anderledes måde

Vi danskere er med god grund stolte af vores nationalitet. Vi elsker vores fælles kultur og finder det samtidig humoristisk, at et lille land som Danmark stadigvæk kan have så mange lokale forskelle. Mange af os har taget op til flere ture rundt omkring i landet og har selv været vidne til, hvor forskellige vi kan være fra hinanden alt efter om vi bor på Vestkysten eller er opvokset på Amager. Netop derfor burde du også tage en tur over til Bornholm.

Bornholm er skam meget danske og du kan føle den danske kultur, når du går rundt i de større byer. Men samtidig er der en fornemmelse af noget andet. Der er en fornemmelse af noget anderledes og en bestemt lokal form for kultur, som ikke helt findes i andre dele af landet.

Måske skyldes dette delvist, at den Bornholmske natur afviger en del fra Danmark. Nok er det mange sammenlignende karaktertræk, men samtidig kan Bornholm også bryste sig af en masse flotte store bakker og skove, som flade Danmark slet ikke kan konkurrere med.

rejse

Hold dig i kontakt med omverdenen

Måske er du lidt bange for udsigten til at placere dig selv på en lille ø i en hel uge – eller måske endda to. Er du lidt bange for, at du begynder at kede dig eller at du ikke kan komme i kontakt med folk? Bare rolig. Internettet og mobilen virker skam stadigvæk.

Lige som i alle andre dele af landet kan du sagtens komme i kontakt med folk, når du er på Bornholm. Der er udmærket internet- og mobilforbindelse de fleste steder og især hvis du opholder dig i byerne, så oplever du sjældent nogen problemer. Så uanset om du skal have fat i brormanden eller din a-kasse, så er de alle længere end et opkald væk. Og hvis du foretrækker at sende en mails, så kan du skam også det. 

Så prøv engang at tage en tur til Bornholm næste gang du får ferie. Det kommer du med garanti ikke til at fortryde. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.