Tjen penge på rejsen

g11

Hvis du er så heldig at skulle opleve fjerne egne og kulturer i fremmede lande, så er der to ting, der er vigtige at huske, når du planlægger din rejse. Den første er at få styr på alle papirer og dokumenter, så der ikke opstår uhensigtsmæssige overraskelser på turen. Det andet er at sørge for at have penge nok – både til selve rejsen, men også til nødstilfælde.

Her kommer to tips til dig, der ønsker at opleve eksotiske og smukke Sri Lanka eller andre spændende steder i fremtiden. Læs med og tjek, om du har styr på det vigtigste, inden du rejser på sommerferie. 

smart pakket bagage

Hav papirerne i orden

Lige så snart du har fundet ud af, hvor ferien skal tilbringes, er det første, du skal finde ud af, hvilke papirer der skal være styr på og, hvordan du bestiller dem. Skal du for eksempel tilbringe ferien i Sri Lanka, er den første tanke, der bør poppe op i dit hoved være: husk visum til Sri Lanka!

Det er nemlig en af de processer, der kan tage rigtig lang tid, især, hvis din rejse skal foregå i højsæsonen. Et almindeligt visum kan du bestille på nettet med den forudsætning, at du har et pas, der er gældende til mindst 6 måneder efter hjemkomsten. 

Du kan være heldig, at det hele tager under en time, og at dit splinternye visum til Sri Lanka tikker ind i din mailbox ganske få minutter, efter du har ansøgt om det. Du kan dog også være uheldig og opleve en væsentlig længere ventetid. Derfor er det altid en god ide at være ude i god tid, så du ikke ender med at stå med håret i postkassen på vej ud ad døren. 

kvinde med laptop på skødet

Tjen penge som rejseblogger

Skal du ud på en længere rejse, så kræver det gerne, at du har brugt lang tid på at spare op og sætte penge til side. Ikke alene til selve rejsen og de løbende udgifter, men også til den første tid efter du vender hjem og til der igen tikker en løn ind på kontoen. 

Vil du gerne tjene lidt ekstra, mens du er på farten, så kan de sociale medier måske være din løsning. Her er det muligt for dig at tjene penge, mens du er på farten. Sørg for at have lavet research hjemmefra, så du har helt styr på, hvordan de sociale medier fungerer, hvor du kan tjene penge og, hvordan du gør. 

Beslut dig for, hvor meget tid du er villig til at bruge løbende, hvad din platform skal være og, hvordan du skal holde den opdateret, mens du er afsted. Det vil kræve, at du enten medbringer din egen laptop med internet, eller at du flere gange på vejen har adgang til internet cafeer, hvor du kan lægge billeder og eventuelle indlæg op. 

Vælger du at gøre sådan, vil du naturligvis skulle kunne holde en rimelig jævn strøm af nye billeder og indlæg kørende, hvilket kan være svært, hvis du samtidig gerne vil nyde oplevelserne, men det er muligt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.