Find den helt rigtige konfirmationskjole til den store dag

g11

Som man kan læse på konfirmationsnyt, så er konfirmationen stadig en vigtig del af Danmarks kulturarv. Langt de fleste unge piger og drenge vælger stadig i dag at blive konfirmeret, hvilket ofte fører til en stor og vigtig dag for både gæster, forældre og selvfølgelig det unge menneske.

Konfirmationen er imidlertid også en dag fyldt med traditioner lige fra tilkendegivelserne i kirken til lange, pinlige taler, festsange og treretters menu. Særligt konfirmationstøjet er dog blevet vigtigt for mange af de unge, og som årene er gået er der da også kommet mere og mere frirum på det område.

kirke

Særligt hos drengene er der stor frihed. Både hvad angår farve, stil og formalitet. Pigernes hvide kjoler kan dog godt virke en smule mere ensformige. Det er de færreste piger, der møder op til deres konfirmation i kirken i bukser eller bare en anderledes farvet kjole.

I dette tilfælde skal man dog ikke skue hånden på hårene. Konfirmationskjoler kan nemlig sagtens byde på rigtig meget variation. I særdeleshed i forhold til den almene festkjole, som de unge piger ellers har været vant til.

De mange forskellige slags kjoler

Du kan gøre konfirmationskjolen helt personlig med forskellige snit og mønstre, broderier og tyl skørter. Det handler fuldstændig om hvilket udtryk, du gerne vil have. Du skal selvfølgelig overveje, at kjolen skal bæres til en konfirmation, der typisk ligger om foråret.

Det danske forår taget i betragtning, er det derfor essentielt, at den ikke er for tung til en varm forårsdag, men at den også eventuelt har en tilhørende jakke eller bolero, som du kan tage på, når dagen går på hæld og vejret bliver koldere.

konfirmation

Det er meget forskelligt, hvor meget man gør ud af sin konfirmationskjole. Nogle har det helt fint med at købe den første, bedste og billigste. Andre kan bruge timevis på at sammensætte den helt rigtige blanding af broderinger og mønstre og den rette mængde strut i skørtet. Mange butikker tilbyder tilmed en skrædder, der kan sy en kjole til, så den passer, eller endda lave en helt ny efter personlige ønsker.

Overvej dette før dit køb

I den sammenhæng er det selvfølgelig også en god idé at overveje sit budget for kjolen. Fordi en konfirmationskjole netop er så speciel, er det ofte kun et stykke tøj, som man har på en enkelt gang, og hvor mange penge har man så lyst til at bruge på det?

Konfirmationskjoler kan findes over et enormt bredt prisspektrum, og man kan finde flotte kjoler i begge ender. Dybest set handler det mest af alt om, hvor personlig og ekstravagant, man ønsker, at kjolen skal være.

Når man først har bestemt sig for et budget for kjolen, er det langt nemmere at gå på kjoleindkøb. Enten inden eller under shoppeturen bør man også overveje, hvilken slags kjole og udtryk, man kunne tænke sig. Ønsker man sig en kort kjole med strutskørt, en smuk kjole med blonder eller draperinger eller bare en køn og simpel kjole med tyl skørt? Kunne du tænke dig at læse mere om konfirmationskjoler og konfirmation, så tjek konfirmationsnyt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.