Økonomisk udvikling: Har du behov for ekstra penge?

g11

De fleste af os kender til at have stået i situationer, hvor det kunne have været dejligt, at have flere penge klar til rådighed på kontoen, end der nu engang var på det givne tidspunkt. Så må man enten undvære at købe, hvad end man nu er faldet over, eller også så må man i stedet låne sig til beløbet. Men der kan også opstå situationer, hvor du er nødt til at betale, om du har pengene eller ej, så må de findes. Det kan for eksempel være en husleje, der skal betales, en ulykkes forsikring, akut tandlægeregning, dyrlægeregning eller andet, som bare skal betales.

 
Når økonomien spidser til

Hvis du i forvejen er registreret i RKI, så er det ikke helt så let igen at optage lån i banken eller at få lov til at betale på afbetaling. Men det er faktisk muligt at låne på diverse internetbanker, hvor du kan optage hurtige lån, uden at stille sikkerhed eller andet. Men hvis du allerede er registreret i RKI, kunne meget tyde på, at disse kviklån er en virkelig dårlig idé for dig at kaste dig ud i, da det nemt kan løbe løbsk i renteudgifter, hvis du ikke har mulighed for at afvikle det meget hurtigt.

Sparegris
Der er andre muligheder

Det er også muligt, at du gennemgår din bolig, og sætter dine overflødige ting til salg, eller de ting, som du ved, vil indbringe dig nogle penge. Måske har du noget tøj, som du alligevel ikke bruger. Det kan også være, at du har en cykel eller to i overskud. Der er ofte en del, som du kan skille dig af med, hvis det skulle brænde på økonomisk.

Sparegris
Ting kan godt vente

Hvis du er faldet over en ting, som du bare må købe, som for eksempel et nyt og smart fjernsyn, så er det næppe værd at optage et lån for. Et fjernsyn kan sagtens vente, til du får sparet op til det.
At optage et lån er helt utrolig nemt, så nemt, at mange glemmer, og måske slet ikke overvejer, om det virkelig er nødvendigt.
Er det pengene værd at købe en to-ugers rejse til Thailand, hvis du skal betale af på rejsen i mange år efterfølgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.