Foretag en energirenovering for miljøets skyld

g11

Her på siden går vi jo meget op i at vi behandler vores jord så godt som vi nu engang kan (i virkeligeheden burde det jo være noget som alle gik meget op i, men lad nu det ligge), og når der kommer nye gode måder man kan spare på energien på vil vi selvfølgelig gerne skrive om det.

Og en af de måder er ved at foretage en energirenovering af dit hus (det skal lige siges at hvis dit hus er under 2o år gammelt behøves det ikke medmindre dem der har bygget det har haft deres hovede et vist sted da de gjorde det, men er det over 20 år gammelt vil du formegentlig have noget at hente).

Hvad er en energirenovering?

Ved en energirenovering (som du kan læse mere om her) går man ind og kigger på hvordan boligen er bygget, og om der er steder hvor man kan renovere for at gøre den mere energirigtig. Det kan f.eks. være at man skal kigge på de forskellige former for isolering for at se om der er noget at hente her (typisk vil man starte med en omgang hulmursisolering) og så går man egentlig bare i gang.

Hvorfor er energirenovering vigtigt?

Energirenovering er vigtigt fordi det gør at dit varmeforbrug bliver mindre. Og når du har et mindre varmeforbrug betyder det at der er mindre brug for kraftværker der sender deres beskidte rød ud i luften, mindre brug for at afbrænde kul og olie.

Men det er ikke kun vigtigt for miljøet (selv om det egentlig burde være grund nok), det er også vigtigt fordi du kan spare penge ved at energirenovere. Varme er dyrt og bliver hele tiden dyrere, så ved at energirenovere kan du opnå en stor besparelse.

Hvor hurtigt bliver udgiften tjent ind?

Det koster jo nogle penge her og nu at energirenovere (afhængig af hvad der er for en type isolering eller renovering man vælger kan det være alt fra nogle få tusinde kroner til flere hundrede tusinde kroner), og de skal jo gerne tjenes hjem igen. Og de bliver de også. Alt afhængig af hvilken type renovering man vælger, og hvor slemt det var før man renoverede, kan man indtjene sin udgift på mellem 2 og 10 år. Den gennemsnitlige forbedring holder i 30 år, så det er nemt at se at det er en udgift der er godt givet ud da man får mellem 20-28 år med ren fortjeneste, og endda med den gode samvittighed om at man har gjort noget godt for miljøet.

Så hvad venter du på? Er der noget der holder dig tilbage? Så skriv en kommentar om det herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.