Sådan liver du hjemmet op med en bambusstige

g11

Den minimalistiske stilart er begyndt at blive utrolig populær rundt om i hele verden. Lige fra den klassiske japanske filosofi, hvor det simple hersker, til den moderne, nordiske designtanke, hvor naturen virkelig skal bringes i spil.

En simpel måde at indrette sin hjem mere minimalistisk og minimalistisk er at vælge møbler af materiale, som både er slidstærkt og smukt – såsom bambus. 

Og et simpelt møbel af bambus? En bambusstige! 

En stige er en smart måde at dekorere sit hjem

Hvad er en bambusstige?

En bambusstige er – helt simpelt – en stige lavet af bambustræ. Og ved ordet ”stige” skal der ikke tænkes i sådan en ”håndværkerstige”, der kan foldes ud til at blive 10-20 meter høj. Nej, i stedet tænkes der på en lille, 1-2 meter høj bambusstige, som i sin simple og elegante stil kan live ethvert hjem op.

Bambus er nemlig en lys og smuk træsort, så den vil hurtigt kunne passe ind i et veloplyst, minimalistisk hjem. Danske designvirksomheder – som for eksempel Tinekhome – har fundet mange måder, hvorpå en bambusstige kan bruges til både opbevaring og som dekoration. 

Derfor er bambus så godt

Bambus er et godt valg til en minimalistisk indretning. Minimalisme handler om at få så meget ud af så lidt som muligt, og her vil bambus opfylde flere kriterier.

For det første vokser bambus meget hurtigt og er et godt alternativ til andre træsorter, hvis man vil tænke miljø- og klimavenligt. Nogle bambusarter kan vokse sig helt op til 40 meter i højde, og da det er et hårdt materiale, kan det bruges i mange henseende.

Og så er bambus også naturligt antibakterielt. Det betyder, at bakterier har svært ved at vokse på bambus, og derfor kan bambus også bruges i produkter, der kommer helt tæt på vores kroppe. 

Bambus kan bruges til alt

I dag bliver bambus brugt til alt muligt. Bambus-tandbørster. Bambus-undertøj- og sokker. Bambus-cykler. Der er nærmest ingen grænser for, hvad bambus kan bruges til.

Og så er der en ”bambusstige”. Som sagt, så er det egentlig bare en simpel, lille stige, som er lavet af bambus. Men da bambus er en lys træsort, er den meget smuk at kigge på, og den vil derfor passe perfekt ind i ethvert hjem.

Dekorer med en bambusstige

En bambusstige kan læne sig nonchalant op ad en stuevæg og bare… være dér. En helt simpel og elegant dekoration. 

Men en bambusstige kan også bruges som et opbevaringsmøbel. Du kan placere smukke billeder, blomstervaser og bøger på trappetrinene. Du kan også bruge en bambusstige ude på badeværelset, hvor håndklæder kan hænge og tørre. Og så kan en bambusstige bruges i køkkenet, hvor du lader køkkenredskaber hænge i kurve fra trappetrinene. 

minimalistisk-bambus

Skabt med god samvittighed

Ved det danske designfirma Tinekhome bruges bambustræ i mange møbler. Det skyldes, at deres bambus er dyrket helt uden brug af pesticider, og så samarbejder de med lokale familier om produktionen.

Deres bambus kan også holde sig i mange år, fordi det bliver kogt i saltvand. Det gør, at træet bliver steriliseret og styrket, og dermed udnyttes de naturlige egenskaber til det yderste.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.