Gode råd til fremtidige hundeejere

g11

Er du klar til at få et nyt kæledyr? Det er et kæmpe ansvar at blive hundeejer, og rent ud sagt er det ikke en nem tjans. Hvis du planlægger at blive hundeejer inden for den nærmeste fremtid, så skal du gøre dig nogle overvejelser, før du springer ud i det. 

Læg et budget på en hundekonto

Du skal være forberedt på at livet med hund koster mange penge. Ikke nok med at hunden skal have mad og det basale hundeudstyr, så skal den også vaccineres og til dyrlægen for regelmæssige undersøgelser. Det kan hurtig komme op og koste mange tusinde kroner, derfor bør du allerede, før du køber hunden, lægge et budget over på en hundekonto. 

Vælg en race der passer til din livsstil

Nogle hunderacer elsker masser af motion, andre elsker at tage middagslure. Nogle behøver hundetræning og timevis af opmærksomhed, mens andre fint kan passe sig selv.

Det er altså vigtigt at du finder en hunderace, som passer ind i din hverdag. Hvis du har en aktiv livsstil med masser af tid til motion, så kan du med fordel vælge en mere aktiv hunderace. Har du derimod en travl hverdag, hvor du bruger mange timer væk fra din hund, så skal du vælge en mere rolig race, der godt kan holde ud at være alene derhjemme.

En engelsk bulldog er for eksempel en rolig og mindre krævende familiehund, som ikke behøver megen motion, og som sagtens kan trænes til at være alene. Du kan læse mere om den engelske bulldog her engelsk-bulldog.dk.

Gør hjemmet klar til din hund

Når hunden flytter hjem til dig, så skal der gerne allerede være en behagelig seng, masser af hundelegetøj, en madskål og naturligvis masser af hundefoder og godbidder. Det er vigtig at skabe trygge rammer for din hund, så den hurtig kan føle sig tilpas i sit nye hjem. 

Skab faste rutiner

Hunde bryder sig ikke om uforudsigeligheder, men trives bedst i trygge rammer med faste rutiner. At bo med en hund kommer med et stort ansvar, så det er op til dig at skabe nogle gode rutiner for din hund, som vedholder hele livet. For eksempel skal du sørge for at gå med din hund to gange om dagen, og gerne på nogenlunde samme tidspunkt. Hunde foretrækker også at spise på samme tidspunkt hver dag morgen og aften. 

Hvis du skal ud af huset og ikke har tid til at gå med eller fodre din hund, så sørg for nogen kan komme forbi og gøre det for dig, så de faste rutiner overholdes hver dag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *