Gør noget godt for dig selv

g11

Samfundet i dag kan være fyldt med stress, og når man har travlt, har man også en tendens til at glemme sig selv. Du er nødt til at huske på, hvem du er, hvad du kan lide at gøre, og generelt skal du mærke efter, hvad du har lyst til. Hvis ikke du sætter tid af til at være god ved dig selv, kan du ende med at glemme, hvordan man gør.

Din hverdag

Et vigtigt skridt i at gøre noget godt for dig selv er ved at gøre noget, der gør din hverdag bedre. Det kan være en aktivitet; du bestemmer dig for, at du vil gå en tur hver aften eller drikke te hver morgen. Men det kan også være, at du køber noget, der hjælper dig i din hverdag. Det kan være, at du går på indkøb efter terrassevarmere, fordi du bliver glad af at sidde på din terrasse, og du vil gøre det oftere end bare om sommeren. Hvad end der skal til for blot at lette hverdagens pres en smule, er det værd. 

Dine fridage

Du kan også sætte hele dage af til at gøre noget godt for dig selv. I weekender og fridage bør du stresse af, på den måde, som gavner dig bedst. Ved du, at du får den bedste arbejdsuge ved at slappe af hele weekenden, er det det, du skal gøre. Afstresser du derimod ved at gøre rent, blandt andet fordi du ikke skal gøre det så ofte i løbet af arbejdsugen, er dette selvfølgelig måden, hvorpå du skal tilbringe dine fridage. 

Det mentale 

Det vigtigste af alt er, at du gør, hvad der er bedst for dig rent mentalt. Har du problemer med stress, og det hjælper dig at se reality tv, så skal du da gøre det. Har du lavt selvværd, men får det bedre ved at få kosmetiske procedurer som en botox rynkefedtfrysning, så er det det værd. Det er fuldstændigt lige meget, hvad andre tænker om, hvad du gør, så længe du får det bedre af det, og det ikke skader nogle andre. 

 

Din topprioritet skal være dig selv

Du er den eneste person, som du skal tilbringe hele livet med; du er din egen nærmeste. Behandl dig selv, som du behandler familie og venner; gør ting for at gøre dig selv glad, som du ville gøre, for at gøre dine elskede glade. Du fortjener at have det godt, men det er dit eget ansvar at nå dertil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *