Gør livet som katteejer nemmere

g11

De fleste katteejere ved, at de små pelsbolde hurtigt bliver ens bedste ven og en kilde til kærlighed, sjov og ballade i hverdagen. Men alligevel har katte et dårligt ry. De kaldes kølige, lunefulde væsener, der kun har dem selv nærmest.

Ja, katte kan være kalkulerende, kryptiske og egenrådige – men det er blot tegn på intelligens, og deres bevidsthed om, hvordan de ønsker at leve deres liv, er ærligt talt beundringsværdig. Og hvad angår selviskhed, så har mange katteejere simpelthen puttet med deres kærlige bedste vens beundrende blik fæstnet på dem alt for mange gange til at tro på denne påstand.

For mange er en hverdag uden en kat utænkelig – men det betyder ikke, at de ikke kan give ekstra udfordringer.

Sæt grænser

Som de vilde dyr, de er af natur, er det vigtigt, at din kat ved, hvad den må og ikke må i dit hjem. Hvis du endnu ikke har fået katten hjem, er det en god idé at bruge den første tid på at optegne grænsen mellem ”ude” og ”hjemme” – f.eks. ved ikke at lade din kat forlade huset eller lejligheden den første uge eller endnu længere, hvis det er nødvendigt.

Herved begrænser du den overvældende mængde af førstehåndsindtryk, der er at indtage på et helt nyt sted – og du hjælper din kat med at fokusere på at finde sig tilrette, udforske og lære omgivelserne at kende og føle sig hjemme ved dig.

mis

Hav tålmodighed

Udover at markere hjemmets grænser er det selvfølgelig også vigtigt, at du er konsistent med din opdragelse. Lær katten, at det f.eks. er skidt at skubbe ting på gulvet, rive folk, spise af tallerkener osv. Om du helst vil gøre det med verbal skældud eller på alternativ vis med f.eks. en vandpistol – ja, virkelig – er helt op til dig, så længe katten ikke får varige men.

Når det så er sagt, får du helt sikkert også brug for en pause – og så er det jo kun skønt, at katte også har et stort behov for tid for dem selv. De fleste steder kan de sagtens klare sig alene udendørs, så hvorfor ikke lade dem?

Naturen og de sanseindtryk og andre dyr, den indeholder, er i sidste ende meget mere underholdende end noget legetøj. Så du bør klart overveje at installere en kattelem som f.eks. Petsafe 917 fra Canem og lade din kat boltre sig i det fri, mens du slapper af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.