Hundesøvn

g11

Vi ved alle sammen, at søvn er vigtigt, for at mennesket kan fungere. Derfor er det næppe nogen overraskelse, at også hunden har brug for søvn for at kunne have energi nok til en aktiv hverdag. Men hundens søvnrytme er faktisk helt anderledes end menneskets søvn, og hunden har brug for en del mere søvn, end vi har.

Hund_tøj

Hundens søvnrytme

Du har nok bemærket, at hunde tager mange små lure i løbet af en dag. Det skyldes, at kun 20 % af hundens søvn er den dybe REM-søvn, og derfor har hunde brug for mere hvile. Således er hunden nemlig aktiv og vågen 20 % af tiden, inaktiv men vågen i 30 % af tiden – og 50 % af tiden sover den. 

En fin hundeseng

Selvom hunde godt kan lide at lege og løbe rundt, har de altså også brug for uforstyrret hvile. Det er er derfor også vigtigt, at du laver et hjørne i dit hjem, som kun er hundens. Og når den lægger sig her, skal den kunne regne med ikke at blive flyttet på eller forstyrret. 

Du bør også købe en fin hundeseng, så din hund ligger komfortabelt og behageligt, hvad end den sover middagslur eller skal sove hele natten. Dermed ved du også, at når din hun har lagt sig i netop dét hjørne, så vil den ikke forstyrres. Og en fin hundeseng kan være med til at give den ekstra ro og en behagelig søvn.

Hundevenner

Aktivér din hund

Udover en fin hundeseng bør du også købe noget legetøj, som kan stimulere hunden både fysisk og mentalt. Det kan for eksempel være legetøj, der kan gemme på godbidder eller blot helt almindelige bolde, som kan kastes frem og tilbage.

Derudover skal den have daglig motion, og selv små gåture tæller med i regnskabet. Sørg endelig for at variere din rute en smule fra gang til gang. Det stimulerer nemlig hundens sanser, og den får nye steder at forholde sig til og nye, dejlige dufte den kan opsøge.

Sørg også for at sætte din hund op med andre hunde på små legedates. Hunde er nemlig meget sociale og stortrives i hinandens selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.