Pas godt på kæledyrene – Husk det rigtige foder

g11

Som kæledyrsejer har man en hel naturlig interesse i at passe så godt på sine pelsede venner som overhovedet muligt. Det indebærer at sørge for at kæledyrene er sunde og raske, bliver aktiveret tilpas – og spiser det rigtige foder.

At servere det rigtige foder for sine kæledyr er vigtigere end man måske lige umiddelbart går og tænker. Læs med her, og bliv klogere på hvorfor det er så vigtigt at huske at fodre med det rigtige foder.

Katte sover i sofa

Det rigtige foder indeholder de næringsstoffer, kæledyret har brug for

Siden mennesket begyndte med at tæmme vilde dyr og derved få kæledyr som hunde og katte, er der sket en stor udvikling i både menneskers og kæledyrs måde at leve på. Hos kæledyr er aktivitetsniveauet ændret og madvanerne anderledes. Kæledyrene har i dag dog også brug for de nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler for at kunne trives. Når trivslen hos sit kæledyr skal sikres, er madområdet et godt sted at tage fat.

Her springer nogle kæledyrsejere måske over hvor gærdet er lavest. Et godt foder til katte eller hunde kan godt være en anelse bekosteligt, og derfor kan det være at man måske vælger i stedet at købe en af de billigere udgaver på markedet. Men er dette den bedste idé, når man gerne vil sikre sine kæledyrs trivsel? Nok ikke. De billigere udgaver af foder til katte indeholder ikke altid råvarer af bedste kvalitet, eller de næringsstoffer og mineraler, som katte skal have for at trives bedst. Ja, det er vigtigt at sørge for at give det rigtige foder til katte

Et godt foder er starten på en højere livskvalitet

Som kæledyrsejer ønsker du helt sikkert at dit kæledyr skal have det bedst mulige liv. Du gør derfor dit for at din kat, din hund eller måske din kanariefugl har det så godt som overhovedet muligt. At sikre denne livskvalitet kommer i spil på mange områder, hvoraf det ene som berørt er mad. Med den rigtige mad kan et kæledyrs velbefindende i høj grad nemlig sikres, men det er ikke nok. Nej, skal dit kæledyr trives bedst muligt, er der brug for forandringer ud over bare et godt foder. 

Det kan indebære at sørge for et godt sted for kæledyret at sove, adgang til frisk, lækkert vand, som bliver skiftet ofte, mulighed for at komme udenfor, og rigelig med motion. Med alle disse faktorer til sammen, vil dit kæledyrs livskvalitet i den grad kunne forbedres. 

Legesyg kat

En verden i udvikling – glem ikke kæledyrene

I de senere år har verden oplevet store forandringer. Det er blevet lettere at kommunikere over store afstande, mange områder af livet har ændret sig drastisk, og flere og flere mennesker arbejder mere. Ja, forandringer som disse har også stor betydning i kæledyrsverdenen. Det er nemlig vigtigt at huske på, at forandringer foretaget af mennesker, også får stor indflydelse hos kæledyrene.

Med så mange ting der sker på én gang, kan det være let at glemme dyrene. Det er derfor vigtigt at huske på husdyrene i en verden i udvikling. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *