Hvis du vil være med på moden, skal du altid være på forkant

g11

Mode er en underlige størrelse. På den ene side er det en generel trend som folk følger på et givent tidspunkt, men samtidig er mode, eller i hvert fald modebranchen, hele tiden i gang med at finde ud af at lave noget nyt. Moden skal være noget alle vil gå med, men samtidig skal det ikke være noget som alle går med. Det er modens paradoks.
Det er en blanding mellem popularitet og værdi, i en overført betydning, som er balancen en modeskaber skal ramme. Vi kender det alle sammen. Hvis vi har noget som alle andre går i, så bliver vi enten irriteret, eller også er det fordi vi gerne vil gemme os i mængden. Samtidig vil vi gerne have det nyeste og smarteste, og vi skal gerne have det fedeste tøj inden alle andre.
Det er hele essensen af flot mode. Det er baseret på en meget flygtig betydning. Selv ordet ”flot” giver kun mening i en bestemt kontekst. Lige så snart konteksten skifter, så skifter ordet ”flot” også. Hvis man ønsker at være modedesigner, skal man altså både være et produkt af sin, forstået som at man skal have fingeren på pulsen, men samtidig skal man være visionære. Man skal kunne tage elementerne af tiden, og alt hvad der er kommet før en og putte det sammen i en ny og unik kontekst.
Det skal være fremmed, men stadig genkendeligt.

Hvide kjoler og blå skjorter

Det er ikke nemt præcist at slå fast hvornår moden skifter eller har skiftet. Det er gerne først noget man kan se når, måske mange år efter. Vi har en fornemmelse af at moden skifter hurtig nu om dage, at vi altid skal have noget nyt tøj på, men det er ikke sikkert at folk om 500 år vil se det på samme måde.

Vi har det selv med at reducere moden i tidsperioder markant, så måske i fremtiden vil nogle enkelte outfits fra de sidste 100 år bliver bragt frem som eksempler på moden fra vores tid, og alt andet vil forsvinde, eller kun blive karakteriseret som lettere variationer på de store trends.
En af de trends vi ofte ser vende tilbage i forskellige former, er hvide kjoler. Hvide kjoler kan man altid få, og igennem årene er de kommet i mange forskellige former og designs.

Mode er hvad vi gør det til

Selvom de fleste gerne vil følge mode, og nogle mere end andre, så er det vigtigt at man gør det så man selv kan følge med. Lad være med at bind hele dit selvværd op på ideen om du er moderigtig. Der vil altid være nogle som synes du ikke er.
Fokuser i stedet på hvad du selv kan lide. Om det så er nyt eller gammelt tøj, er fuldstændig lige meget. Det eneste der betyder noget er om du kan lide det, og om du synes det er den korrekte mode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *