Hvordan vælger du den rigtige vin?

g11

Livet indebærer en hel perlerække af valg hver eneste dag – nogle valg er større end andre. Nogle føles vigtige, men er måske ikke så afgørende, hvor andre kan føles uvigtige, men ende med at være helt afgørende. 

For eksempel kan valget af a-kasse føles lidt lunkent og uvigtigt her og nu. Det er først, når det gælder, og du står med en fyreseddel i hånden, at det viser sig, om du valgte den rigtige og bedste a-kasse.

På samme måde er det med vin. Når du køber ind, har du måske ikke et formål eller en bestemt anledning, som vinen skal anvendes til. Men når anledningen opstår, kan det vise sig, at netop dén vin var helt fantastisk (eller det modsatte) til netop dét arrangement.

Middag

Findes der generelle guidelines til valg af vin?

At vælge vin til maden kan for de fleste mennesker forekomme uoverskueligt – særligt hvis der kommer vinkendere til middagen. Vil du gerne imponere dine gæster, er der dog få guidelines, du kan følge – så kan du ikke gå helt galt i byen med dit vinvalg.

Vinvalget afhænger helt af den situation, som vinen skal drikkes i. Der er forskel på valg af vin afhængig af, om den skal drikkes på stranden med vennerne, over vildt kød til middagsselskabet eller som led i afslapningen for fjernsynet. Helt generelt kan det dog siges, at den vin, du kan lide, altid vil være det rigtige valg.

Vin til forretten

Vinen til en eventuel forret må helst ikke være for kraftig eller mættende, da forretten oftest består af mere skrøbelige smagselementer. Dine gæster skal jo ikke gå mætte fra forretten, men derimod nærmere ledes hen mod hovedretten. Derfor drikkes der primært hvidvin til forretten, som matcher de mere fine og små smagsnuancer.

Vindruer

Vin til hovedretten

Det er oftest her, at de fleste mennesker synes, de er oppe mod en uoverkommelig udfordring. Der er et enormt stort udbud i alle mulige smagsvarianter, og derudover er 75 % af den vin, der drikkes i Danmark, rød. Gå efter en vin, der smager af det, den er lavet af. Eftersmagen er vigtig, da den afslører kvaliteten af vinen. Er du ikke i tvivl om, hvad vinen er lavet af, har du skudt papegøjen.

Vin til desserten

Ikke alle mennesker vil have vin til desserten, og der er mange, der ikke kan lide de sødlige dessertvine. Er du ikke til decideret dessertvin, så se på, hvad din dessert består af. Sørg for at matche smagsnuancerne, uden at det bliver hverken for sødt eller for syrligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *