Hyr en bobestyrer til at stå for dødsboet i den hårde tid

g11

Hvad er en bobestyrer?

En bobestyrer, også kaldet en dødsboadvokat, hjælper dig, hvis du står i den ulykkelige situation og nu har et dødsbo.

Bobestyren er i de fleste tilfælde en advokat udpeget af skifteretten med stor erfaring inden for dødsboskifteretten. Det kan dog også være den afdødes egen advokat, der kan afvikle situationen, hvis den afdøde har ønsket det i testamentet.
Bobestyren står for alle de praktiske og juridiske opgaver, der måtte opstå i situationer omkring privatskifte af dødsbo. Bobestyrers opgaver omfatter at administrere boets aktiver og betale boets gældsforpligtelser. Samt udarbejde boopgørelse samt sørge for at arven opgøres og fordeles korrekt mellem de arveberettigede. 

Arvinger og bobestyren

Bobestyren skal inddrages i alle situationer omkring dødsboet som f.eks. salg af aktiver fra hjemmet. Skulle uenigheder opstå eller forskellige arvingers ønsker modstrider hinanden, så kaldes der til afstemning.
Afstemningen foregår ved at arvingerne får fordelt stemmer i forhold til deres arvelod. Det er herefter bobestyrens opgaver at følge op på de beslutninger, der blev vedtaget ved mødet. Dette gælder dog ikke, hvis andre arvingers rettigheder er blevet undermineret. 

 

Hvad koster en bobestyrer?

Bobestyrer er som sagt advokater med stor erfaring inden for dødsboskifteretten og udpeges af skifteretten. Skifteretten udpeger kun få advokater i en gælden retskreds, hvilket betyder konkurrencen er meget lille og priserne derfor kan virke helt urealistisk høje.
Det kan koste op til 25% af dødsboets værdi, der skal betales og hvis du ikke selv vælger en bobestyrer så får du tildelt en af skifteretten. Skifteretten tager nødvendigvis ikke forbehold til prisen, hvilket kan gøre det betydeligt dyre at have dem udvælge en advokat for dig. Det kan derfor koste flere hundredtusinder kroner at få afviklet en sag om dødsbo.

Bobestyren skal også betales for en boopgørelse. Dette er en retsafgift på 2.500 kr. hvis dødsboet værdi er under 1 million kr. Hvis dødsboets værdi skulle overstige 1 millioner kr. i værdi, så bliver der lagt en yderligere retsafgift på 6.500 kr. hvilket alt i alt betyder du skal af med 9.000 kr. for boopgørelsen.


Hvis du står og mangler hjælp til at finde den laveste pris på bobestyrer til hjælp med dødsboet, så kan du klikke her. Linket kan også give dig tre uforpligtende tilbud, der passer til lige netop dit behov og budget. Du kan spare flere 10.000 kroner ved ét enkelt klik og samtidig få ro i sjælen og sagen afklaret bedst muligt.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.