Vær nøjeregnende med, hvordan du indretter din tid og din hverdag

g11

Nå du har levet længe nok, så finder du ud af at det meget nemt kan blive sådan at du uden at tænke ret meget over det kan komme til at tillægge dig nogle uheldige vaner, også helt uden at du har taget stilling til det.

Det kan være du drikker for meget kaffe, hvilket fører til dårlig nattesøvn, hvilket igen fører til et dårligere liv – fordi du ikke kan holde ud at passe dit arbejde, eller dyrke den motion der skal til for at holde fast i en god og sund livsstil.

Det kan også være at du bare sidder for meget foran computeren i din gamer-stol, hvor man i gamle dage sagde at man ”fik firkantede øjne”, så ved vi i dag at det blandt andre ting giver en dårlig holdning – i form af dårlig ryg eller lændesmerter, det kan gøre dig fed, dvask og uoplagt, for ikke at tale om manglen på frisk luft.

Tricket er en gang i mellem at stoppe op og gøre status – spørge dig selv om du har det godt, og forsøge virkelig at mærke efter, og være ærlig over for dig selv, start med at kigge dig selv i spejlet, og hav gerne en dialog med dig selv om det.

lobere

 

En anden vigtig faktor i det gode liv – måltiderne

 

Et er hvad vi laver i den tid vi har til rådighed, noget helt andet er at leve sundt hvad angår det vi putter i munden, fordi det har så stor betydning for vores generelle velbefindende, energiniveau og kropsvægt.

Start med at kigge på dine portionsstørrelser, mængderne har en del at sige, også selv om der er sunde ting på tallerkenen, lad være med at proppe dig ved alle måltider, hold dig fra de store mængder generelt – og hvis det alligevel er noget der appellerer til dig, så afsæt en sjælden dag til at spise en hel masse af det du brænder for, og lad det være resten af tiden.

Når det er sagt, så skal de mindre mængder af mad opvejes af bedre kvalitet og større smag, du skal jo have noget i bytte for de afsavn der skal lides hvis du er vant til at spise store mængder.

Der hvor de fleste har tendens til at overspise er ved deres aftensmad, vi hygger os, det er lækkert – og vi er sammen om det, og det virker som en virkelig stemningsdræber at skulle forholde os til at det både skal være sundt, og der ikke skal være ret meget af det.

Til gengæld er der et andet ordsprog der siger ”ingen kalorier smager så godt som slank føles”, og det gode ved livet er at du selv bestemmer det hele, hvilket betyder at det er dig selv der afgør om noget er værd at gøre, og om du vil ofre det der skal til – den gode nyhed er at der er masser af inspiration at hente, hvor du så blot skal finde motivationen til at gennemføre det.

gamere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *