Vilde hobbyer

g11

Det er ikke bare de adrenalinfremkaldende hobbyer, der vinder frem herhjemme, men også de mere ekstreme på mange andre måder. Vi er vilde med hobbyer og mange af os går op i dem som aldrig før, men det er ikke længere nok at være vild med at fodre ænder i skoven eller cykle på cykelstierne vi vil have vilde hobbyer. Herunder kan du læse mere om en af de hobbyer, der bestemt ikke er for alle, men som alligevel vinder indpas herhjemme.

vagttårn i diset skov

Skydning med luftgevær

Har du været i en forlystelsespark og måske skudt til måls i cowboyland, så ved du hvad et luftgevær er.

Herhjemme er det lovligt at eje et 45 kalibers luftgevær til målskydning helt uden våbentilladelse, hvis du er over 18 år. Målskydning kan foregå i en skydeklub eller på en skydebane og bruges både som en hobby for sig eller som træning til jagttegn og våbentilladelse som større luftvåben kræver.

Vælger du et større luftgevær kan du bruge det til jagt herhjemme. 

Netop jagt er en af de hobbyer, der oplever en stor renæssance i disse år, hvor rigtig mange unge er begyndt at vise interesse for de ældre former for udeliv, som jagt og fiskeri.

mand med hund og gevær

Jagt gør fremskridt

Ikke siden 1800-tallet, hvor jagt blev betragtet som en ’gentleman sport’ har disciplinen været mere populær end den er i dag. Der er en stor stigning i unge, som er begyndt at interessere sig for jagt og skydning hvilket også betyder, at der er et højere antal, der ansøger om jagttegn og våbentilladelse. 

Det betyder dog ikke, at der er ved at indtræffe amerikanske tilstande, for der er strenge og omstændige regler for både brugen og anskaffelsen af skydevåben samt opbevaring af samme. Det betyder desuden også, at der er langt større opsyn med og kontrol over, hvordan og hvor våbnene må anvendes herhjemme.

Jagt som hobby herhjemme har en lang og stolt tradition, som mange af de ældre jægere sætter stor ære i at opretholde og give videre til den yngre generation, derfor er jagt også en af de hobbyer, der slår bro mellem de unge og de ældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.