Køb kvalitet der holder – for miljøets skyld

g11

Vi moderne mennesker er blevet storforbrugere af materielle metervarer. Vi køber, bruger, smider ud, og så køber vi noget nyt. For rigtig mange mennesker er penge nemlig ikke noget stort problem. Dem har vi nok af, og de begrænser således ikke vores forbrug synderligt. På sin vis er der derfor ikke noget galt i at være en aktiv forbruger, havde det ikke været fordi at store dele af vores forbrug tærer utroligt meget på miljøet og på vores klode. Det er nemlig sådan at produktionen af diverse produkter koster meget på energi- og miljøkontoen, og dette er noget man som forbruger bør være opmærksom på og handle efter.

Den mest effektive måde at ændre den måde vi behandler miljøet på er ved at købe mindre og bruge mindre. For nogen kan dette synes helt uoverskueligt, idet det involverer en omlægning af deres vaner og hele deres hverdag. Men faktisk behøver det slet ikke at være sværere end man gør det til; at nedsætte sit forbrug handler i princippet bare om at vælge kvalitet frem for kvantitet når man skal beslutte sig for hvilke varer man ønsker at købe.

Velproducerede varer giver mere glæde

Det er generelt sådan at økologi, dyrevelfærd, bæredygtighed og de andre nøgleord som omhandler grøn omtanke ofte går hånd i hånd med produkternes kvalitet. Således tilvælger man ofte automatisk den grønne tankegang, når man vælger en velproduceret og velgennemtænkt vare. Der er også en anden stor fordel ved kvalitet; og det er nemlig, at det typisk holder meget længere. Dette tillader at man kan bruge det samme produkt igen og igen frem for at købe et nyt, og på den måde kan man helt automatisk sætte sit forbrug ned. Der er altså kun gode grunde til at vælge kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.