Få flere penge mellem hænderne

g11

Går du og kæmper for at få økonomien til at hænge sammen, men mangler stadig lidt ekstra til rådighedsbudgettet? Læs med her og find ud af de fordele og ulemper der kan være i forbindelse med et lån. 

Økonomi der vokser

Hvilke slags lån findes der? 

På grund af den store efterspørgsel efter lån findes der selvfølgelig en række forskellige udbydere. Afhængig af hvordan din økonomi ser ud og hvad dit behov vil der helt sikkert være et lån der passer til din situation. 

Hvis dit behov ikke er særlig stort, vil et forbrugslån eller kviklån oftest være det lån der er mest hensigtsmæssigt. Her kan man låne alt lige fra 100 kroner og til 100.000 kroner. Disse lån bliver derfor oftest brugt hvis der skulle opstå en regning. 

Mange bliver afskrækket når der er tale om lån da der oftest er en masse renter og gebyrer inkluderet der kan gøre det hele mere indviklet. Det kan derfor være en idé at tage et rentefrit lån, hvor formålet er at få pengene mellem hænderne hurtigt og billigt. 

Fordele ved et rentefrit lån

En fordel ved et rentefrit lån er at der ikke skal betales renter og derfor oftest vil være billigere end mange af de andre lån. Udover dette er der heller ikke mange krav til at skulle tage et rentefrit lån. Du skal dog ansøge om at kunne få lov til at optage et rentefrit lån, hvilket blandt andet betyder, at hvis du er registreret i RKI vil du ikke kunne optage et rentefrit lån. 

Lånet skal være rentabelt for dig

Ulemper ved et rentefrit lån

Udbyderne der vælger at tilbyde rentefrie lån skal selvfølgelig også tjene penge alligevel. Der kan derfor være flere omkostninger være forbundet ved et rentefrit lån i form af gebyrer såsom administrationsgebyr, oprettelsesgebyr og så videre.
Et rentefrit lån vil i de fleste tilfælde også have en betydningsfuld tidsfrist som ikke må overskrides. Dette kan få konsekvenser i form af rentetilskrivning, hvilket pludselig kan gå hen og blive en dyr omgang. Der er derfor forskellige ting at være opmærksom på når du vil optage et lån. 

Værd at vide før man låner penge

Når du vil låne penge, findes er som sagt en masse forskellige tilbud, og det kan derfor være svært at få et overblik over, hvad man skal gøre og hvilke tilbud der er gode. Den vigtigste regel inde for lån er at kigge på lånets ÅOP som står for ’årlige omkostninger i procent’. Dette tal er nemlig med til at fortælle hvor dyrt lånet er og giver derfor et meget godt billede af, hvilke lån der er billigst. 

Udover dette er det altid vigtigt kun at låne det beløb man har brug for og samtidig blive enige om en korrekt tidsfrist. Det skal være sådan at du kan betale pengene tilbage uden at ødelægge din økonomi. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.