Lav en praktisk have eller skab et frugtbart nærmiljø

g11

Haven er et dejligt sted. Den er skøn om sommeren. Den er fuld af leg i sneen om vinteren. Alt i alt er der alt mulig grund til at holde af din have. Hvis du er så heldig at eje en naturligvis. Men virkeligheden er ikke altid en dans på roser. Som haveejer er du helt sikkert bevidst om, at din have kræver meget energi. Det kræver nemlig arbejde hele året rundt at vedligeholde en have. Alt efter hvilken type have du har, og måske hvilken have du ønsker, er arbejdsbyrden naturligvis forskellig. Læs mere her om to forskellige havetyper.

Dreng der spiller fodbold

Den praktiske have

Først og fremmest er der den praktiske have. Det ligger naturligvis i navnet, at den praktiske have har fokus på praktikken. Der skal være plads til leg. Der skal være plads til at bruge haven. Om den skal bruges til boldspil eller til sommerfester, så skal den kunne holde til det.

Den praktiske have skal derfor være forholdsvis simpelt bygget op. Undgå alle ting, der kan gå i stykker. Skab masser af græsplæneplads. Skaf eventuelt nogle store buske og træer, der kan tåle at blive leget i. Gå efter de træer og eller buske, der er en smule hårdføre. På den måde undgår du at skulle passe for meget på haven og træerne. Der skal nemlig være plads til alt det sjove i den praktiske have.

 Røde æbler på træ

Den frugtbare have 

Den næste have, er den frugtbare have. Det er altså haven til dig, der gerne vil have bær, frugter, grøntsager og måske krydderurter ud af din have. Det er naturligvis helt op til dig, hvor meget du ønsker at gå op i din frugtbare have. Måske ønsker du blot at have et par enkelte frugttræer og en jordbærplante. Måske ønsker du at fylde din have med din egen køkkenhave og masser af muligheder for at plukke frugter hele året rundt. Det er naturligvis op til dig.

Hvis du er i tvivl om, hvad der er godt at starte med, er frugttræet en god ide. Frugttræet, og især æbletræet, klarer sig selv. Du skal blot sørge for ikke at hænge i grenene.

En god træsort er Guldborg æblesorten. Dette giver lækre æbler med god smag. 

Det er vigtig at understrege, at forskellige havetyper sagtens kan kombineres. Måske er du så heldig at have både en for- og baghave. På den måde kan du lave forskellige afdelinger med forskellige formål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.