Moderne mad

g11

Det er et begreb, der ikke er til at sætte fast, på den måde at det er under konstant udvikling, men også, fordi det har en forskellig betydning alt efter, hvilken kontekst det bruges i. Moderne mad på de hippe restauranter, moderne mad i hjemmekøkkenet og moderne mad i verden.

Du kan sagtens kombinere det hele ved at samle inspiration fra alle stederne og samle det sammen til dit eget moderne måltid.

Lad dig inspirere af moderne ingredienser, gamle klassikere og dine favoritter, når du går på opdagelse i det moderne køkken.

Enkelt hindbær

Det klassiske køkken

Der er en række gamle, kendte klassikere, der bare aldrig går af mode og altid kan bruges, hvis du mangler ideer til aftensmaden. 

På nettet findes der mange spændende sider, hvor du kan hente inspiration fra de gamle retter, både når det kommer til udførelsen, men også ingredienserne kan være interessante at kigge på. Det giver dig et rigtig godt grundlag for både hele retter, men også små bidder, der kan fungere godt i andre og nye sammenhænge. 

Moderne ingredienser

Det er ofte fra udlandet at vi henter vores inspiration i det moderne køkken. Ikke fordi det nødvendigvis er udenlandske ingredienser, men lige så meget, ved at se, hvor de kigger hen for at finde deres inspiration. Skal man kigge bagud og nytænke de gamle klassikere eller er det mere udfordrende at prøver noget helt nyt.

Gennem de sidste mange år har der været stor fokus på det nordisk køkken og, hvordan selv de mest komplicerede retter kan komme til at tage sig så uprætentiøse ud som muligt. Det handler om det enkelte med rene smage og fokus på æstetik.

fem tallerkener på række med mad

Dine favoritter

Det er ikke sikkert, at din yndlingsret falder under kategorien moderne mad, men det betyder ikke, at du ikke kan gøre det til netop det. Find ud af, hvad det er ved netop den ret du holder mest af og brug det i din egen moderne fortolkning af retten. Det kan være du tager smagen og overfører den til noget helt andet, men det kan også være, at du finder ud af, at der ikke er grund til at ændre på en klassiker, hvem ved?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.