Ønsker du det bedste resultat hver gang du laver mad?

g11

De fleste mener nok at en rigtig lækkert tilberedt ret er en af de bedste måder hvorpå man kan forkæle sig selv og andre på. Hertil kommer også tit det at prøve noget nyt og anderledes, så det ikke bliver for ensformigt det man spiser. Mange holder derfor også af at eksperimentere i køkkenet, især når man når til weekenden hvor der er lidt ekstra tid at gøre det i. I løbet af disse dage er der tid til de mere tidskrævende retter, men også godt med tid til at nyde resultatet af ens anstrengelser.

kok

Hvordan steger kokken perfekte bøffer hver gang?

Kender du det hvor du er taget på restaurant og får et virkelig godt tilbedere stykke kød. Selvom du måske også synes at du er god til at stege bøffer og deslige, så undre du dig måske over hvordan en kok kan stege dem så perfekt og ens hver gang.

Nogle steder er tricket til dette resultat at kokken gør brug af en sous vide. Ved at anvende denne kan han styre kernetemperaturen hundrede procent. Dette gøres ved at ingredienserne, for eksempel en bøf, pakkes ind i en speciel pose. Herefter tages alt luft ud af posen, dette gør at bøffen nu er blevet vakuumpakket. Posen bliver nu lagt ned i et vandbad, som bliver holdt på en konstant temperatur. På den måde undgår han eller hun at stegen bliver oversteget og dermed tør og kedelig. Når nogen bestiller bøffen, skal den blot steges på en utrolig varm pande, så den opnår en sprød stegeskorpe. 

Efterlign kokkenes tilberedning derhjemme

Denne tilberedelses form er dog ikke kun forbeholdt professionelle kokke. Du kan sagtens efterligne det hjemme i dit eget køkken. 

Det kræver bare at du investerer i en sous vide selv.

Sådan et stykke udstyr kommer i to forskellige udgaver. Den ene slags er en decideret maskine, som indeholder et vandbad der kan varmes op til den ønskede temperatur, for at tilberede dine ingredienser bedst muligt. Et minus ved denne maskine er at den er ret stor. Derfor kan nogle godt finde det irriterende at den hele tiden tager så meget plads op i køkkenet, især hvis den ikke bliver brugt så ofte.

Er det netop sådan at du har det, så findes der heldigvis en anden form for sous vide, som optager væsentlig mindre plads i køkkenskabet. For denne er blot en stav, der sørger for at vandet bliver ved med at have den samme temperatur. Staven skal bare sættes i en af de gryder du har derhjemme, som har en passende størrelse til det du skal tilberede.

Uanset hvilken en du vælger kan du ved hjælp af din sous vide sikre dig et ensartet resultat hver gang du går i køkkenet, præcis ligesom en kok.

perfekt stegt kød

Alt kan tilberedes i en sous vide 

Med en sous vide bliver det utrolig nemt at tilberede forskellige ting over lang tid, uanset om det er fisk, kød eller grøntsager. Det afhænger bare af hvor temperaturen det laves under. Ved at benytte denne tilberedningsmetode kan du nemmere sørge for at du undgår svind under tilberedningen og kraften fra kødet forbliver med kødet, så det er saftigt og så du kan lave en god sovs efterfølgende, hvis det er det du ønsker. Du skal dog helst huske at kødet altid lige skal steges af på en godt opvarmet pande, så det ikke bare ligner kogt kød. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *