Online lån er eksploderet

g11

Antallet af online lån er eksploderet gennem de seneste år, og det samme er antallet af mennesker, der optager disse lån online. Mulighederne er blevet bedre, og konkurrencen internt mellem de forskellige låneselskaber er blevet meget mere intens. Det betyder, at du har bedre muligheder for at optage et lån til bedre vilkår, fordi du kan sammenligne både omkostninger og betingelser mellem de forskellige selskaber og derefter vælge det lån, der passer bedst til dig.

Budget

Fordele ved online lån

Én af grundene til at de online lån er blevet så populære, er at de er ekstremt fleksible og hurtige at optage. Hvis du låner i din bank, skal du typisk redegøre for, hvad du skal bruge pengene til, og hvorfor du ikke selv har pengene i øjeblikket. Ligeledes skal du typisk stille sikkerhed for lånet, for eksempel i form af pant i huset eller kaution ved venner eller familie.

Men ved online lån gælder ingen af disse forhold. Her ansøger du blot om at låne et specifikt beløb, ligesom du oplyser, hvor lang tid du skal bruge til at betale tilbage. Du skal typisk vedlægge de seneste lønsedler samt den seneste årsopgørelse fra SKAT. Inden for ganske få timer vil du modtage svar fra låneselskabet med en godkendelse eller afvisning. 

Er du godkendt til lånet, vil du samtidig modtage et konkret lånetilbud med angivelse af omkostninger ved lånet samt afbetalingstid. Kan du acceptere lånevilkårene, vil du have pengene stående på din konto inden for 1-2 dage. Bankerne tager typisk flere uger om at kreditvurdere dig og sende låneaftaler frem, hvorimod de online låneselskaber er markant hurtigere om at ekspedere din forespørgsel.

Ulemper ved online lån

Ingen fordele kommer dog uden ulemper. Og den største ulempe ved online lån er, at de typisk er markant dyrere end for eksempel banklån. Den hurtige service kommer således med en pris, og det er helt afgørende, at du læser lånetilbuddet grundigt igennem, inden du skriver under. Der vil typisk være langt højere renter, men der vil ofte også være knyttet en række administrationsomkostninger og gebyrer til lånet.

Det betyder, at du endelig ikke må låne flere penge, end du reelt har brug for, ligesom du skal være i stand til at betale pengene relativt hurtigt tilbage, så lånet ikke løber op i renter, gebyrer og administrationsomkostninger. Du skal desuden sørge for at overholde aftalen om tilbagebetaling, da det kan være en meget dyr fornøjelse at misligholde lånet.

For at optimere dine chancer for at få det billigst mulige lån på de bedste vilkår, er det en god idé at indhente et lånetilbud fra flere forskellige låneselskaber. På den måde kan du direkte sammenligne priserne for det konkrete beløb, du har brug for. 

finans

Kan du låne penge online, hvis du er under 18 år?

Du kan ikke låne penge online, hvis du er under 18 år, og det er heller ikke nødvendigvis særligt anbefalelsesværdigt. Er du netop fyldt 18 år, findes der dog kviklån til 18-årige, som kan være interessante for dig i en presset situation. Igen skal du dog være opmærksom på at læse aftalen grundigt igennem, så du ikke gældsætter dig selv for hårdt. Alliér dig eventuelt med familie eller venner, som kan være med til at gennemgå låneaftalen med dig, så du også får andres øjne på vilkårene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.