En god livsstil er et godt parforhold

g11

I disse tider er der kommet et ekstremt stort fokus på at forbedre sig selv gennem alt fra slevhjælpsbøge til terapi. Vi spiser sundt, dyrker motion og øver vores selvkontrol. Det er der sådan set heller ikke noget galt med. Tværtimod leder det faktisk ofte til bedre, sundere og rarere mennesker. Alligevel kan den form for individcentrerede selvforbedring kamme over og blive for meget. Det gør den blandt andet, hvis den i tid og energi fylder mere end dine kære.

Par bruger tid sammen

Hold parforholdet i live således

Desværre ser vi nemlig også, at skilsmisseraten bliver højere og højere, og at færre og færre er i længerevarende parforhold. Vi har ganske enkelt for travlt med at forbedre os selv, og vi bruger for lidt tid på at forbedre vores parforhold. Vi søger altså det lykkelige og gode liv, men hvad er det værd, hvis man til sidst ikke har nogen at dele det med.

Derfor handler en god og sund livsstil altså i mindst lige så høj grad om at have et godt og sundt parforhold. Det kan heldigvis sagtens lade sig gøre, hvis bare man lægger en smule tid og energi i det. Det er ydermere med garanti langt sjovere end at arbejde på sin vægt eller sin selvkontrol. I kan for eksempel prøve at have en aften om ugen, hvor I bare vælger at være sammen uden alle mulige distraktioner. Det er faktisk overraskende i hvor få parforhold den slags sker på regulær basis. Når der kommer fokus på det, er parrene faktisk også ofte selv overraskede over, at de ikke bruger mere tid sammen, uden at der kører et fjernsyn i baggrunden, eller de har gang i hver deres.

Kvinde udøver yoga alene

Parterapi og tid alene er begge vigtige

Man kan med fordel også forsøge sig med parterapi. Parterapi er nemlig ikke kun reserveret til de parforhold, der ikke fungerer eller som lige så stille er ved at gå fra hinanden. Parterapi kan faktisk i den grad komme ethvert par til gode på rigtig mange måder. Vigtigst af alt for man øjnene op for den anden parts ønsker og drømme, og disse kan blive forenet. Sørg dog også for, at parterapien ikke bare bliver en irriterende tidsrøver. Hvis I for eksempel bor i Roskilde, så gå til parterapi Roskilde. Der er garanteret stadig flere at vælge imellem, men i undgår at bruge unødigt meget tid på jeres parterapi.

Det er dog vigtigt at huske, at man selvfølgelig også har brug for tid alene, selvom man er i et parforhold. Det afhænger meget af parret, hvor meget alene tid man har brug for, men så længe i er afklarede med niveauet, er det selvfølgelig helt fint. Så kan det være, at man bruger denne tid alene på sin individuelle udvikling. Det kan for eksempel være, at du bare har brug for din ene time helt for dig selv, hvor du dyrker yoga. Den slags tid alene, hvor man fokuserer udelukkende på sig selv og sine egne interesser kan faktisk også være enormt gavnligt for parforholdet. I hvert fald så længe det bliver holdt i moderation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.