Personlig udvikling er vigtigt for os alle

g11

Hvis der er noget, der er vigtigt, så er det at udvikle sig. For udvikling er sundt, og det er noget, vi alle har plads til og mulighed for. Det handler blot om at se indad. Til at starte med, kan man spørge sig selv: Hvordan kan jeg udvikle mig til et bedre menneske? Der er ikke noget svar, der gælder alle, men der er bestemt mange muligheder.

skrift på skærm

Find et konkret mål

Noget, rigtig mange tænker over, er hvad andre synes om dem. Det kan være fra alt til udseende, væremåde, tøjstil og meget andet. Det kan være en svær tanke at slippe, hvorfor det kræver træning. Hos nogle kan det hjælpe bare at springe ud i det og slippe tankerne, mens andre har brug for træning. Tænker du meget over dit tøj, er det måske på tide at finde noget, du føler dig godt tilpas i. For så er det lige meget, hvad andre tænker. Find en flot sand kjole, så du kan gå sommeren i møde med stil. Så kan folk kigge så meget, de vil. Så længe du føler dig komfortabel, er det det vigtigste.

For at udvikle sig kræver det ofte, at man kommer ud af sin comfort zone. Det er ikke nemt, men det er netop her, man rykker sig. Det kan for eksempel være at gå en tur igennem byen, selvom man føler, at alle kigger. Det kan være at tale med folk, selvom man er indadvendt og har svært ved det. Det er altid grænseoverskridende i starten, og først nemmere, når du har gjort det flere gange. 

skrift

Jo oftere du gør det, der er svært, jo nemmere bliver det

Når man har svært ved noget, er der ofte ikke særlig meget motivation for at gøre det. For hvorfor skal man dog gøre noget, der er ubehageligt? Sådan tænker de fleste af os, og med ganske god grund. For vi vil jo alle have det godt, og ikke udsættes for ting, der gør os utilpas. Dog er der det ved det, at man med tid faktisk får det meget bedre, når man lærer at gøre det svære.

Der er nogle ting, der er svære for os alle sammen. At fremlægge foran klassen, at åbne op om sine sårbarheder eller bare det at møde op i skolen. Når man undgår disse ting, skaber man hurtigt et billede af, at de er farlige. Og den slags kan faktisk medføre, at man udvikler angst. Mange børn og unge har for eksempel angst for skolen. Efter længere skolevægring er skolen blevet så fremmede, at den føles farlig. Og så er det så meget sværere at komme i skole. Derfor kan det altså nogle gange være godt at tage tyren ved hornene – også selvom det er en kæmpe udfordring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.