Antallet af udlandsrejser er eksploderet

g11

Danskerne har altid været glade for at rejse, men der er helt klart sket en mærkbar udvikling i antallet af årlige rejser, som dansker tager på årligt, men også i forhold til de steder vi rejser hen. Hvor rejserne før i tiden holdt sig meget til Europa og eventuelt USA, er vi blevet meget mere åbne over for steder i verden, der er meget anderledes end lille Danmark. Desuden har måden, vi rejser på også ændret sig. Læs meget mere her.

Rejse

Hvordan rejser danskerne i dag? 

Familierne i 80’erne og 90’erne tog enormt meget på bilferie ned gennem Europa for at havne i Sydfrankrig eller Italien. Det gør vi sådan set stadigvæk, men vores måde at rejse på har ændret sig. Vi tager i højere grad flyet, når vi skal til udlandet, og det skyldes naturligvis blandt andet det åbenbare, at det går meget, meget hurtigere. Men priserne på flyrejserne er desuden også blevet meget lavere, og derfor er det nemmere for de fleste at presse en ferie ind i budgettet.

Antallet af flyrejser spås dog at gå tilbage over de næste mange år, efter at det er blevet et stort tema, at fly udleder forbløffende meget co2. Således kan vi godt forvente en tilbagegang i antallet af flyrejser over de næste mange år. Allerede nu er folk begyndt at prioritere at tage bilen eller hoppe på toget ned gennem Europa. 

Underholdningen under rejserne har desuden også ændret sig. Hvor vi i høj grad spillede diverse rejse brætspil og hjemmelavede lege fra bilen på motorvejen, er underholdningen nu i højere grad digitaliseret – således spiller vi nu spil på mobilen eller på vores tablet, hører musik via hørebøffer eller ser film i flyet.

Hvor rejser vi hen?

Som nævnt gik turene før i tiden meget til destinationer i Europa og Vesten generelt. Sådan er det ikke længere – i hvert fald er det ikke kun de Europæiske og vestlige destinationer, der står højt på danskernes bucket lists. Vi er blevet meget mere interesserede i og åbne over for at lære andre kulturer at kende, og destinationer som Sri Lanka, Kenya, Mexico, Japan og Rusland er nu at finde på rigtigt mange af rejseselskabernes favoritdestinationer.

Verden er således blevet meget mindre, og der er også blevet meget nemmere adgang til andre lande. Desuden er de fleste lande efterhånden ved at være vant til turister, ligesom de fleste kan tale engelsk på turistniveau, og det er derfor også blevet nemmere at rejse rundt i Asien, Afrika og Sydamerika.

Det betyder dog ikke, at vi ikke fortsat nyder at tage til Mallorca og lede efter restauranter med michelin Mallorca i 2019. Mallorca har faktisk altid været en ekstremt populær destination, og det vil den med stor sandsynlighed også blive ved med at blive. Spanien er således fortsat danskernes yndlingsdestination og har været det i årevis ifølge Dansk Statistik.

Storbyferie

Hvor mange gange rejser vi om året?

Danskere rejser rigtigt meget – og nok også mere end gennemsnittet i verden. Vi er et rigt land, og de fleste af os har råd til at tage på udlandsferier hvert år. Men faktisk er der mange, der napper 2-3 udlandsrejser hvert eneste år. Statistikkerne tyder på, at jo ældre vi bliver, jo mere rejser vi. Baggrunden skal formentlig findes i, at der er kommet et større fokus på at tilgodese sit eget behov, og her ligger rejser rigtigt højt på listen.

Derfor er det også tydeligt, at charterrejsernes dage er ved at være forbi, for danskerne vil ikke længere puttes ned i en kasse sammen med en masse andre mennesker. Vi vil have hoteller, som passer netop til os og flyafgange, der passer bedst til os. Derfor vælger flere og flere også at skræddersy deres egen ferie, i stedet for at købe en pakkeløsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *