Retro stilen: Indret med lamper

g11

Som du måske har lagt mærke til, er det på det seneste blevet meget populært at indrette sit hjem med en del retro tendenser. Både i valg af farver, materialer, kunst, design og sågar det grønne indslag i form af planter kan man i manges hjem se tydelige hentydninger til de svundne tider.

Grunden til at denne stil har fået en renæssance hos den enkelte er forskelligt, men en ting kan helt sikkert siges: Stilen er i hvert fald over det hele!

Det kan hurtigt blive en dyr – og forvirrende fornøjelse – hvis man gerne vil med på retro-bølgen. Skal samtlige vægge i hjemmet males, møblerne udskiftes og ny kunst på væggene for at ramme den helt rigtige 60-70’er følelse, mister du både overblikket og personligheden.

Prøv i stedet at ramme stilen ved at gøre brug af et meget simpelt, men genialt trick: Indret med retro lamper. Læs med her, og find ud af hvordan du kan gøre det i praksis.

Lamper: perfekt til at indfange den nostalgiske følelse

Det er ofte svært at vælge den helt rigtige belysning, blandt andet på grund af det store marked. Der er så mange forskellige stilarter du kan lade dig forføre af i jagten på den helt rette lampe til dit hjem.

Er du på udkig efter en lampe som indfanger retro stilen og får den nostalgiske følelse frem, er der også mange valgmuligheder. Der findes mange designklassikere fra denne tidsperiode, som stadig er moderne – og så er der dem der får en genopblomstring og fornyet popularitet.

Uanset hvilken form for belysning du er på udkig efter, og til hvilket formål du ønsker at anvende det, kan du være sikker på at der findes en flot retro lampe derude som vil få dit hjem til at skinne.

Sådan finder du frem til den rigtige lampe

Når du er på jagt efter din nye lampe, kan det være en fordel hvis du starter med at søge inspiration. Ja, lad dig inspirere af de løsninger andre mennesker har fundet på belysning, og udvælg de idéer du støder på, som taler mest til dig.

Når du har et klarere billede af hvad du er på udkig efter, bliver det også mere overskueligt. Vær dog stadig forberedt på at slå til hvis du støder på netop den lampe du bare må eje, når du mindst venter det. 

Har du en idé om hvad du er på udkig efter, kan du bare gå i gang med at undersøge markedet. Hvis du er til genbrugsfund, kan du for eksempel tage en tur i din lokale møbelgenbrug eller kigge private eller kommercielle handelssider på internettet.

Er du derimod stor fan af retro stilen, men vil gerne eje en ny lampe, findes der heldigvis mange webshops derude, der sælger nogle virkeligt fede retro-inspirerede lamper. Disse lamper har et flot design – og så er de nye, så du er sikker på at de ikke har nogle brugsspor eller går hurtigt i stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *