Sådan får du aktiveret dit kæledyr

g11

Du har endelig fået en drøm opfyldt. Nu er du kæledyrsejer. Du er glad. Du er spændt. Men der er også noget som går op for dig. Du bor ikke i et palads. Skønt mange kæledyr opdrættes og avles indenfor små arealer, så ved du også godt at dyr har godt af at have plads. Denne plads vil de bruge til at få brændt krudt af.

Når du så endelig får dit kæledyr så kan den også godt se problemet. Den laver da lidt. Det er bare tydeligt for jer begge at den har brug for at være mere aktiv end den kan være lige nu og her.

Fugl i fangenskab

Tid til aktivering

Med så mange kæledyrsejere spredt ud over den bredde verden, så er det ikke et nyt problem. Det er til gengæld et problem som har en løsning. Man har indenfor de seneste år haft et øget fokus på at skabe legetøj og andre genstande som opfordre til aktivitet.

Til hamstere kan det være de klassiske ting som løbehjulet. Men det kan også være broer, tunneller og ting du kan tilføje til et større legeareal. Meget af legetøjet lægger op til at du selv finder et sted der kan fungere som en aktiveringsplads, og indretter det derefter. 

Det samme gælder for andre kæledyr. Fugle kan ligeså få større legesystemer som aktiverer dem. Her kan de ikke blot nøjes med at brede vingerne ud, men tvinges ligeledes til at klatre og bruge andre dele af kroppen. Ikke nok med at sådan noget aktiveringslegetøj beder dem om at bruge hele kroppen, men de vil også bruge muskler de er afhængige af i naturen. 

Som kæledyr har en fugl ikke det samme behov for at bruge alle disse muskler, men den har godt af at bruge dem alligevel. Derfor er det kun sundt for et kæledyr at blive aktiveret.

Ara m. menneske

Kæledyr er ikke fanger

En klassisk misforståelse ved mange af vores små kæledyr, er at de hører til i bur. Et bur er en god station for dyret. Kaniner der sprinter frit omkring i en lejlighed, vil bruge buret til at besørge eller sove. Ligeså kan en fugl have godt af at være ude og bruge vingerne, og hvis du har set videoer af marsvin som går fra det lille bur og ud i et større legeareal, så ved du hvad der sker.

Dyrene reagerer med en høj glæde. De bliver mere aktive af pladsen alene, men de har godt af at have noget at beskæftige sig med. Det er her at aktiveringslegetøjet kommer ind i billedet. Legetøjet vil kunne bruges til forskellige behov og dyret vil ligeledes bruge dem efter behov. Og du kan sidde og nyde synet af et lykkeligt kæledyr imens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *