Sådan klarer du de værste skybrud

g11

Den globale klimakrise er over os. Også i Danmark kan vi mærke at klimaet allerede har forandret sig. Det regner mere, det blæser mere, og det er blevet varmere. De ekstra dråber der falder fra himlen kommer tit som voldsomme skybrud.

Der har altid været skybrud i Danmark. Men tidligere skete de kun indimellem. Nu kan vi regne med at de vil ske flere gange i løbet af sommeren.

Skybruddene er også blevet en hel del kraftigere. Det giver store problemer, især i tætbefolkede byområder. Vores kloaker er nemlig aldrig blevet designet til at kunne klare de store mængder vand der nu er blevet helt almindelige.

Forældede kloaker kan ikke klare mosten

Dertil kommer at de danske kloaksystemer generelt er meget forældede. Det er dyrt at vedligeholde kloaksystemer. Politikere bliver valgt for 4 år ad gange, og ingen har stor lyst til at bruge de mange millioner en kloaksanering koster, i deres embedsperiode. Det har ført til, at hårdt påtrængte renoveringer af kloakkerne er blevet skubbet videre, fra embedsperiode til embedsperiode.

Af ikke kun en, men adskillige generationer af kommunalpolitikere. Giver det mening? Næppe. Men der er så meget som politikerne foretager sig, eller undlader, som ikke gør det. Indtil videre, sidder Danmarks borgere så med aben.

Når et kloaksystem ikke kan klare de store mængder vand, ender det med oversvømmelser. Vandet kan simpelthen ikke løbe af hurtigt nok. Men det er desværre ikke kun ude i gaderne hvor det giver problemer.

Du skal selv beskytte dig

Det kan have lange udsigter, at vente på politisk handling vedrørende vores utilstrækkelige kloakker. I mellemtiden betaler alle prisen. En måde vi alle betaler på, er igennem dyrere husforsikringer. Flere oversvømmelser giver flere skadeerstatninger. Og de penge kan kun hentes et sted: hos Danmarks husejere. Uanset hvad, så kommer du at betale.

Den mest effektive måde du kan beskytte dig på, er igennem et højvandslukke.

Hvad er et højvandslukke?

Et højvandslukke sørger for at det tilbageløbede kloakvand ikke kan komme op igennem dit afløb og ud i kælderen. Teknisk set består et højvandslukke af et stykke afløbsledning, som har kontra klapper. Disse klapper er en slags ventiler der kun lader vandet igennem i en retning – ud af kælderen.

Et højvandslukke er en smart investering. At få kælderen oversvømmet med kloakvand er nemlig meget mere end bare ærgerligt. Det er en hygiejnisk katastrofetilstand, som vil kræve en dyr renovering af kælderen. Det kan være at sådan en renovering bliver dækket af din forsikring. Men det er alligevel en dyr og ubehagelig affære.

Med et højvandslukke kan du forebygge den slags katastrofer på en effektiv og relativ billig måde.

Brug kælderen til yoga

Når kælderen er sikret med en højvandslukke, kan du måske bruge den til yoga. Og når vi nu er der, har du prøvet at dyrke yoga med musik? God meditativ yoga musik giver dine yoga øvelser en ekstra dimension. Yoga er sundt og dejligt. Og det er sjovest når du bruger det rette udstyr.

Den rigtige musik til yoga vil fordybe din oplevelse og give dig ekstra energi og overskud.

yoga

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.