Derfor kan det ikke skade at springe ud som iværksætter

g11

Der er ingen tvivl om, at nutidens Danmark er en iværksætterkultur. Vi opfostrer en betragtelig andel iværksættere, hvis man ser på det globalt, og vi hylder dem der får succes såvel som dem der gør forsøget. Umiddelbart skulle man da derfor også tro, at netop det moderne Danmark skulle være et sted, hvor ingen sad og gemte det, hvis de havde en iværksætter i maven, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Mange sidder nemlig med en iværksætter i maven. 

Iværksætteri er forskelligt

Iværksætteri er mange ting

Iværksætteri kan dog virke både skræmmende, farligt og altopslugende, og så vælger de fleste altså at blive i en god og tryg lønmodtagerposition. Det er naturligvis også derfor, at vi ofte ser iværksættere som frygtløse og en anelse kolde, men der findes altså iværksætteri i alle afskygninger, og det endelige mål behøver ikke være store mængder penge. 

Hvis du bare gerne vil give dig i kast med iværksætteri, fordi der er noget, du brænder for, så kan det være en ganske god ide bare at starte med den passion, mens du stadig beholder dit normale liv, timerne på arbejdet og hvad der nu ellers kan være. Så kan du altid udvide og lave dit liv om senere, hvis du får blod på tanden, når du først er i gang. Den viden og metode bør i et eller andet omfang kunne fjerne frygten for det altopslugende iværksætteri, som afholder mange. Dermed ikke sagt, at iværksætteri ikke kræver gåpåmod og viden. Sidstnævnte kan dog opstøves med lidt arbejde i bøger og online. Find gode iværksætter råd de steder, og implementer dem selv. Så vil du se det gro.

Spring ud i det

Gunstige økonomiske forhold

Desuden er det værd at bemærke, at vi, i Danmark, har enormt gunstige forhold for iværksætteri. Det er blevet bevist rent akademisk ved at kigge på bl.a. muligheden for at tage lån til de støttestrukturer der findes for det spirende iværksætteri. Det er ikke til at vide uden en nærlæsning af den slags akademiske studier, men det virker ganske muligt, at en af de største udslagsgivende faktorer i en sådan måling er, at iværksætteri ikke er farligt i Danmark. Som i så mange andre lande bliver du også nødt til at sætte job og formue på spil, når du for alvor springer ud i iværksætteri.

I Danmark behøver det dog ikke at få fatale konsekvenser, for selvom du mister alt, kan du stadig få både mad og bolig, fordi vi har indrettet os selv med et socialt sikkerhedsnet. Ydermere kan du gå bankerot med firmaet og få gældsernæring, hvormed du ikke nødvendigvis skal slæbe rundt på en kæmpe gæld i mange år. I det hele taget gør det altså ikke lige så ondt at falde med iværksætteri, som det ville have gjort mange andre steder, og det bør vi prise os lykkelige for som danskere og spirende iværksættere. Grundet de mange former for iværksætteri, en støttende kultur og ikke mindst de gunstige økonomiske og politiske forhold, bør du altså ikke frygte at springe ud som iværksætter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.