Et sundt arbejdsmiljø

g11

Det er vigtigt, at der er et sundt miljø på arbejdspladsen. Det kan derfor være en god idé at gøre brug af teambuilding. Det kan være med til at ryste hele arbejdspladsen sammen på kryds og tværs af de enkelte funktioner på arbejdspladsen. Når medarbejderne lærer hinanden at kende på en anden måde, kan der opstå helt nye venskaber. Desuden er det vigtigt at lære hinandens styrker og svagheder at kende, så det kan bruges til jeres fordel. Mest af alt handler dagen med teambuilding om at have det sjovt. 

Computer der tæller ned

Teambuilding med et mobilt Escape Room

Når hele teamet skal rystes sammen, kan et Escape Room være en sjov aktivitet. I et Escape Room handler det om at løse gåder for at bryde ud af rummet. Der skal altså en stor portion samarbejde til for at finde nøglen og slippe ud. I skal være gode til at kommunikere med hinanden for at løse alle gåderne. Virksomheden kan leje et mobilt Escape Room, som kan komme direkte hen på arbejdspladsen. Virksomheden skal altså ikke bruge penge på transporten. 

Det mobile Escape Room har hele 20 rum, og der kan derfor være op til 120 personer i gang på samme tid. Arbejdspladsen kan altså deles ind i mindre grupper. Her kan det være en god idé at blande grupperne, så medarbejderne ikke nødvendigvis kender hinanden så godt i de forskellige grupper. Det giver god mulighed for at lære nye mennesker at kende. Hver gruppe kan så dyste mod de andre grupper om at få den hurtigste tid.   

Styrker og Svagheder 

De enkelte grupper kan blive tildelt tilfældigt blandt medarbejderne. På den måde kommer medarbejderne til at snakke med andre personer, end dem de plejer at snakke med. Et Escape Room tvinger også deltagerne til at samarbejde. De skal løse forskellige gåder for at slippe ud af rummet. Hvor nogle medarbejdere har deres styrker ét sted, har andre medarbejdere deres styrker et andet sted. Sammen skal hver enkelte deltager bruge sin styrke for at alle kan komme ud i fællesskab. 

I dagligdagen på arbejdspladsen kan det være en fordel, at medarbejderne kender til hinandens styrker og svagheder. Det gør, at de i fællesskab kan være med til at løfte en opgave, fordi hver enkelte medarbejder bidrager med sine styrker. Sådan en dag med teambuilding er altså med til at bidrage til det sunde miljø på arbejdspladsen.  

Venskab

Nye venskaber 

På arbejdspladsen er det ofte de samme personer, vi snakker med. Der findes altid personer, som man snakker bedre med end andre. Det kan dog være en god idé at ryste arbejdspladsen sammen, så vennegruppen muligvis kan blive udvidet. En dag med teambuilding gør, at medarbejderne lærer hinanden bedre at kende på kryds og tværs af arbejdspladsen. 

Virksomheden kan vælge at tildele grupperne tilfældigt blandt medarbejderne. De kan dog også vælge bevidst at dele medarbejderne op i forskellige grupper, så de er sikre på, at medarbejderne lærer hinanden at kende på en ny måde. Det kan i sidste ende være med til at skabe nye venskaber, som bidrager til et sundt arbejdsmiljø.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.