Udvikling i madtendenser

g11

Mode og tendenser findes alle vegne. Det dominerer særligt i udpræget grad i tøjbranchen, hvor både tøj, sko og accessories ændrer sig konstant, og hvor catwalks hvert halve år bugner med nye trends og tendenser, som spås at blive det næste store hit – i hvert fald de næste 6 måneder.

På samme måde er der naturligvis og trends og tendenser inden for gastronomiens verden. Udviklingen er dog ikke her lige så hurtig og omskiftelig som i modebranchen, og det er nok meget godt. Det tager nemlig tid for almindelige mennesker at vænne sig til nye levevaner og nye madvarer, og derfor hænger tendenserne typisk fast i en længere årrække. Læs med her for at læse om de seneste tendenser, når det kommer til mad.

Vegansk

Vegansk madlavning

En trend, som de færreste nok havde set komme, er den veganske trend. Der er nemlig flere og flere, der lever 100 % som veganere og dermed holder sig langt væk fra alle animalske produkter. Det betyder, at veganere hverken spiser kød eller produkter, der kommer fra kød, herunder æg og mælk. Men det betyder også, at de ikke går i tøj, der er produceret af materiale fra dyr, herunder læder og pels. 

Én af grundene til, at denne tendens er blevet så stærk, er, at der er kommet et stort og særdeles øget fokus på konsekvenserne af vores klimabelastning gennem de seneste mange år. Og her er produktion af kød én af de helt store syndere. Ligeledes står det klart, at det faktisk slet ikke er så godt for menneskekroppen at indtage store mængder af kød og animalske produkter, og de fleste veganere oplever således også at få markant bedre styr på deres krop, fordøjelse og velbehag, når de går over til vegansk kost.

Til gengæld er det noget af en omvæltning at indlede sig 100% på en vegansk livsstil, og selvom der i dag er et øget fokus på det, er det stadig svært at spise ude som veganer. Meget af maden kræver desuden yderligere tilberedningstid, og i det hele taget kan det være tidskrævende at komme i gang.

Du behøver da heller ikke gå all in, men forsøg i stedet at inkorporere enkelte gode vaner og skær ned på kødet. Så er du godt på vej.

Tilsmagning

Mad som i gamle dage

En anden vigtigt tendens i den gastronomiske verden er, at folk er begyndt at lave mad som i gamle dage. Ikke forstået som, at retterne er ligesom de gode gamle danske retter. Det er nærmere selve fremgangsmåden, der har udviklet sig tilbage til rødderne.

Således er det for eksempel igen blevet enormt populært at tilberede mad i en stegeso – det vil sige en beholder med låg, som du fylder op med kød og grønt og lader simre i ovnen. Det giver smør-mørt kød, og det er en ekstremt nem måde at lave lækre og sunde opskrifter til stegeso. Det kræver minimal forberedelse, og du kan sagtens lave et rustikt og ekstremt velsmagende måltid, hvis du blot finder nogle lækre opskrifter til stegeso. Det er en dejlig tendens at byde velkommen tilbage til de moderne køkkener. Og så er stegesoen i ler altså også utroligt dekorativ og smuk at have stående – derved får du det bedste fra begge verdenen med opskrifter til stegeso.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *