Vær i udvikling

g11

Det er vigtigt at tage vare på sig selv. Det kan man gøre på mange måder – men sjældent, hvis man står stille. Det er en rigtig god ting at være i udvikling, for ved at arbejde med sig selv, kan man nå meget mere med sit liv.

Mens hele verden er i hurtig udvikling, er det selvfølgelig vigtigt at du også rykker dig. Det kan være professionelt i arbejdssammenhænge, at du gerne vil udvikle dig. Men det kan også være personligt, at du har lyst til at prøve kræfter med selvudvikling og forbedring. Det kan være svært at fikse alting på en gang, så hvor skal du sætte ind først?

Her kan du starte

Start med en af de ting, der fylder mest. Det, du drømmer højest om at opnå. Hvis det for eksempel er at komme i form eller spise sundere, så start her.

Både træning og sundhed hænger sammen med at være konsistent. Det gælder om at starte en ny rutine, som du både kan holde fast i, men som også udfordrer dig. Det vigtigste er, at du kommer i gang og langsomt vænner dig til, at det er sådan du gerne vil have, at din livsstil er.

Andre gode steder at starte er med dårlige vaner. Er der noget, der generer andre og dig selv, som du har en dårlig vane med at gøre, hvorfor så ikke slippe af med det?

Er der andre mål, du har lyst til at sætte dig – som for eksempel at være mere nærværende, læse flere bøger eller spille et instrument, så er det simpelthen bare at gå i gang. At være i udvikling kræver overskud, men det er også sådan at du som menneske holder dig interesseret i og up-to-date med verden.

Et godt råd til overskud

For at få mere overskud i din hverdag er det vigtigt med balance. Det er svært at nå alting – og især nye ting, hvis der er mange gøremål, der presser. Et godt råd er at skabe overblik. Skriv alle dine pligter ned og beslut dig for, hvornår du skal gøre dem.

træning

En af de store tidsslugere er for eksempel madlavningen. Få mere tid i din hverdag ved at bruge et par timer om søndagen på at forberede madvarer og madplaner. Det giver ekstra tid og dermed overskud, når hverdagen begynder.

Afkobling er vigtigt

For at blive en ny og forbedret dig, er det vigtigt også at koble af. Man kan ikke nå det hele på en gang. En rigtig god måde at slappe af på er ved at gøre noget, hvor man ikke nødvendigvis behøver at tænke så meget. Online poker er en god måde at få koblet af på og en måde at opleve den sunde adrenalin på.

Du kan for eksempel spille nogle spil, der ikke kræver så meget hjerneaktivitet – eller netop aktiverer din hjerne på en måde end du er vant til. Prøv for eksempel LeoVegas, hvor de har mange spil at vælge imellem – alt fra klassiske bordspil til sjove spillemaskiner.

 

kortspil - betting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *