Værn om miljøet ved at tage en elcykel i stedet for bilen

1 år siden |  0 comments  |  Forbrug

En af nutidens helt store debatter er, hvordan vi skal rette op på den klimatiske situation, som er opstået i løbet af det seneste århundrede. Ved at udlede store mængder af Co2 har mennesket bidraget til en miljømæssig krise, som verdens nationer nu prøver at løse.

Men hvad kan du selv gøre for at komme den forfærdelige situation til livs? Som enkeltperson kan det være svært at se, hvad man kan bidrage med, som overhovedet kan ændre noget i klimakrisen. Der er dog masser af små ændringer du kan foretage dig i hverdagen, som kan gøre mange gode ting for miljøet. Det er nemlig ikke blot nationerne der kan lave store ændringer. Forandringerne starter nemlig også med, at det enkelte menneske begynder at ændre sine vaner.Du har nok hørt rigeligt om, hvordan du kan hjælpe miljøet ved at huske at slukke lyset, spare på strømmen og tage kortere bade. Disse er alle små ting i hverdagen, som både er godt for miljøet, men som også kan mærkes på pengepungen. Du bør derfor overveje at lave disse ændringer i din hverdag, da de også har en økonomisk fordel.

Det vil du også hurtigt opleve, hvis du begynde at nytænke mange af dine andre vaner i hverdagen. Det er særligt vigtigt at overveje, om du mon bruger miljøvenlig transport til og fra arbejde. Mange bruger her deres bil, som er en af de værste miljøsvinere overhovedet. Du bør derfor overveje, hvorvidt du kan erstatte bilen med en god elcykel eller med offentlig transport.


En elcykel eller elbil er fremtidens transport


Der er mange fordele ved at købe en el-cykel. Udover at du belaster miljøet meget mindre ved at tage cyklen i stedet for bilen, får du også en god mulighed for at få lidt frisk luft hver dag. Her får du nemlig dyrket noget motion til og fra arbejdet, hvilket både er godt for kroppen og for hjernen. Det gør dig mere effektiv på arbejdet, og giver dig fornyet energi inden du kommer hjem til familien. Derudover er en elcykel god for dig, der har lidt problemer med ledene, idet elmotoren sørger for, at knæ og ankler ikke bliver overbelastede.Hvis du ikke er så meget for at cykle, kan du med fordel købe en elbil. Da elbilen med sikkerhed kommer til at erstatte den almindelige bil indenfor de næste årtier, er det en god undskyldning for at købe en allerede nu. Med elbilen behøves du ikke at ændre nogle vaner i din hverdag, men kan tage bilen til arbejdet som du plejer.

Dette er en god måde at værne om miljøet på, uden at lave voldsomme forandringer i hverdagen. Her får du en ideel mulighed for at blive en del af fremtidens transport, og vil i længden også kunne spare en del penge på benzin. Således er der masser af muligheder for at hjælpe miljøet, og derved gøre en forskel.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Bæredygtig flytning - 3 gode råd

Skal du snart i gang med at flytte, eller går du måske bare og overvejer, om du har lyst til at flytte, så kan det være, du er typen, der gerne vil gøre det på en bæredygtig og mere miljøvenlig måde, end flytningen normalt er med køreture frem og t...

Read More

3 gode grunde til at give en ged som julegave

Når først december måned begynder at nærme sig, er der også en vis mængde julegaver, som man skal se at få i hus. Allervigtigst kan det være at finde den helt rigtige julegave til ens kæreste eller ægtefælle, men for mange er det netop også den svære...

Read More

Køb lokalt når du er på ferie

Det er en god ide, at du køber lokalt, når du er på ferie. Det er med til at støtte det land, som du er på besøg i. Hvis du er på ferie i et andet land, men udelukkende køber ting, der er blevet masseproduceret i et andet land, og som du sikkert også...

Read More